Vreme čitanja: oko 2 min.

Sjajni Luka Ašćerić trojkama slomio žilavi Radnički: Vojvodina novom pobedom još korak bliža tituli u KLS!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novosađani su stavili dodatni pritisak na Spartak pred meč sa Slobodom ove večeri

  • 0
Luka Ašćerić Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Košarkaši Vojvodine nastavljaju svoj "kurs" ka tituli u Košarkaškoj ligi Srbije, pošto su ovog popodneva u novosadskom Spensu uspeli da možda malo teže nego što je to bilo očekivano dođu do trijumfa nad Radničkim iz Kragujevca - 93:83.

Gledali smo vrlo neizvestan duel na otvaranju 25. kola Košarkaške lige Srbije. Kragujevčani nisu došli u Novi Sad na megdan lideru sa podignutom belom zastavicom, već su slobodno se može reći ozbiljno namučili Lale na putu ka novoj pobedi u domaćem šampionatu, a pred odlazak na novi balon ABA 2 lige.

Štaviše, Radnički je vodio na poluvremenu posle sjajno odigrane druge četvrtine u kojoj je uspeo da postigne čak 30 poena. Gotovo sve je funkcionisalo u tim momentima u redovima ekipe Marka Simonovića, a iako su Novosađani pokušavali da ispariraju, ipak im su na odmoru imali pet poena minusa.

Stefan Savić Foto: ABA liga 2 - Dragana Stjepanović

Međutim, baš taj odmor značio je Vojvodini, koja je u drugom poluvremenu zaigrala dosta drugačije. Posebno skok igrom, Novosađani su napravili razliku, vratili prednost u svoje ruke i pred kraj trećeg perioda stigli i do dvocifrene prednosti.

Ali nije moglo bez drame, pošto se Radnički ponovo vratio u igru na oko četiri minuta do kraja meča. Tada je na scenu stupio sjajni Luka Ašćerić, koji je pogodio dve vrlo teške trojke i tako odbio i poslednji nalet Kragujevčana. U tim momentima su i Džonson i Zoran Nikolić doprineli poenima, da bi pogodak Savića sa distance stavio i tačku na ovaj susret.

Na kraju je Ašćerić bio je jedan od najefikasnijih igrača utakmice sa 17 poena uz četiri skoka i dve ukradene lopte, dok je Stefan Savić ubeležio 20 poena, a imao je i po šest skokova i asistencija. Dvocifreni su bili još Uroš Banjac sa 12 poena, odnosno Džared Kaningem sa 10.

U Radničkom se istakao Kobi Vebster sa 16 poena, a po 13 poena su postigli Milić Blagojević i Kvinterijus Kroft, dok je još Pavle Nikolić bio dvocifren sa 12 poena.

Luka Ašćerić, Zoran Nikolić, KK Vojvodina Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Vojvodina je tako novom pobedom stigla do skora 21-4, čime je ponovo pobegla Spartaku dva trijumfa ispred na prvom mestu na tabeli na pet kola do kraja. Subotičani večeras igraju svoj meč kod kuće protiv užičke Slobode.

Sa druge strane, Radnički je sada na skoru 14-11 na šestom mestu i nastavlja žestoku borbu baš sa Užičanima, ali i Čačkom 94 i Džokerom iz Sombora za poslednje mesto u Superligi.

Novosađanima sada sledi nastup na poslednjem balonu ligaškog dela ABA 2 lige, gde ih očekuju dueli sa Šibenkom, TFT Skopljem i Zlatiborom iz Čajetine, gde će se boriti za što bolju poziciju pred plej-of.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 25. KOLO

Četvrtak

Vojvodina Novi Sad - Radnički Kragujevac 93:83

Spartak Subotica - Sloboda Užice (19.00)

Petak

Zlatibor Čajetina - Sloga Kraljevo (18.00)

Subota

Dinamik - Tamiš Pančevo (16.00)

Mladost Zemun - Čačak 94 (16.00)

Zdravlje Leskovac - OKK Beograd (17.00)

Vršac - Džoker Sombor (18.00)

Metalac Valjevo - OKK Novi Pazar (19.00)

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaš Partizana otkrio odakle vreba najveća opasnost protiv Barse

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA