Vreme čitanja: oko 1 min.

Španci jednu stvar ne menjaju: Skariolo ostaje selektor košarkaške reprezentacije još bar četiri godine

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokušaće pre svega da odvede Furiju na Olimpijske igre u Pariz

  • 0
Serđo Skariolo Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Španije imaće istog komandanta na kormilu barem još četiri godine. Serđo Skariolo nastaviće da obavlja dužnost selektora nacionalnog tima barem do 2028. godine, javljaju danas tamošnji mediji.

Kako piše Huan Himenez iz eminentnog lista AS, italijanski stručnjak će ostati na klupi još jedan olimpijski ciklus, a prvi zadatak koji će imati pred sobom jeste da odvede Furiju na Olimpijske igre u Parizu.

Jedini način da Skariolo ne ostane na klupi u budućnosti desiće se samo ako Eliza Agilar ne bude odabrana na predstojećoj sednici za novi mandat na mestu predsednika Košarkaškog saveza Španije. Takav scenario je izuzetno malo verovatan.

Ovo je drugi mandat Skariola na klupi selekcije Španije, pošto je pre toga vodio Furiju od 2009. do 2012. godine, a u trenutnom mandatu je tu od 2015. godine.

Sa Španijom, Skariolo je osvojio čak četiri zlata na Eurobasketu (2009, 2011, 2015 i 2022. godine), uzeo je Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, kao i još po jedno srebro i bronzu na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. godine. Uz to ima i bronzu sa Eurobasketa 2017. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaš Partizana otkrio odakle vreba najveća opasnost protiv Barse

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA