Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako bi izgledao NBA plej-of da počinje danas? Evo sa kim bi igrao Jokić, Bogdan i Jović bi morali u plej-in

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Još samo 32 dana je preostalo do plej-in turnira, a za 36 dana kreće i plej-of

  • 0
NIkola Jokić Foto: Tanjug/AP

Tek nešto više od mesec dana preostalo je do početka onog glavnog u NBA ligi. Do plej-ofa nas deli između 15 i 17 utakmica, u zavisnosti od toga koliko je koja franšiza već ostavila iza sebe, a nema sumnje da nas do kraja očekuju velika uzbuđenja i "tumbanja".

Najviše pažnje naravno biće usmereno ka Nikoli Jokiću, koji će pokušati da sa svojim Denver Nagetsima odbrani osvojeni šampionski prsten. Trenutno se tim iz Kolorada jako dobro kotira, na drugom mestu na Zapadu, tik iza Oklahome, koja zapravo ima identičan skor kao i oni.

NBA liga napravila je zanimljiv presek, pa je putem svog zvaničnog naloga na društvenim mrežama objavila kako bi izgledao "kostur" za plej-of ako bi se ligaški deo sezone završio danas.

U opticaju bismo imali tri srpska košarkaša, pošto bi pored Jokića zaigrali još i Bogdan Bogdanović i Nikola Jović, ali bi oni svoje mesto u kosturu tražili kroz plej-in turnir na Istoku.

Nikola Jović Foto: Tim Heitman / Getty images / Profimedia

Denver bi sa trenutno druge pozicije dobio rivala takođe iz plej-ina, ali samo sa Zapada. Tamo se trenutno vodi žestoka borba i ne možemo da kažemo da bi on bio lagan. U ovom momentu, to bi bio pobednik okršaja između Finiks Sansa i Dalas Maveriksa.

Ako bi prošli tu prvu prepreku, na drugoj bi ih se Nagetsi sastali sa boljim iz serije u kojoj bi se sastali Minesota Timbervulvsi i Sakramento Kingsi, dok bi na drugoj strani žreba ostali parovi LA Klipers - Nju Orleans Pelikans i Oklahoma protiv osmog nosioca, a to bi bio neko iz grupe Los Anđeles Lejkersi, Golden Stejt Voriorsi i poraženi iz meča Finiks - Dalas.

Na drugoj strani Amerike, odnosno na Istoku, Bogdan Bogdanović sa Atlantom bi trenutno morao da dobije dva meča kako bi "upao" u plej-of. Prvo bi trebalo da preskoči Čikago Bulse, a zatim i poraženog iz meča Filadelfija - Majami.

Bogdan Bogdanović Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Kao što se može primetiti, tu se nalazi i naš Nikola Jović sa Hitom, tako da potencijalno možemo da gledamo okršaj između Bogdana i Nikole za mesto osmog nosioca na Istoku.

Lideri Istoka, Boston Seltiksi bi igrali sa osmim nosiocom, a Milvoki Baksi sa sedmim, ako bi se sada sve stopiralo. Preostala dva para činili bi Njujork Niksi i Orlando Medžik, odnosno Klivlend Kavalirsi i Indijana Pejsersi.

Nema sumnje da nas do kraja NBA lige čeka prava borba, a u objavi NBA lige možete i slikovito pogledati kako izgleda kostur u ovom momentu.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaš Partizana otkrio odakle vreba najveća opasnost protiv Barse

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA