Vreme čitanja: oko 2 min.

Micić nastavlja da dominira NBA parketima: Vasa ponovo najbolji igrač svog tima, ali ovog puta...

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vasilije deluje nezaustavljivo od prelaska u redove Šarlota, a iz večeri u veče deluje da ima sve više samopouzdanja.

  • 0
Vasilije Micić, Devin Buker Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski košarkaš Vasilije Micić je pokazao da čim mu se ukaže šansa kakvu zaslužuje može da pokaže svoj raskošni talenat i potencijal, a da NBA nije velika prepreka za njega.

Nastavio je sa fantastičnim partijama, a ovog puta je protivnik bila ekipa Finiks Sansa, koja je, za razliku od nekih prethodnih mečeva, na kraju izašla kao pobednik protiv njegovih Šarlot Hornetsa.

Sansi su slavili rezultatom 107:96, a Vasa je u porazu postigao čak 21 poen, te je tako bio najbolji strelac svog tima, a u isto vreme podelio ulogu najboljeg strelca na meču sa Devinom Bukerom.

Doduše, za razliku od Bukera, Vasa je uzeo šest šuteva manje i pogađao sa daleko većim procentom uspešnosti. Osim toga imao je i tri asistencije i po jedan skok i blokadu.

Iako Šarlot ni u jednom trenutku nije odustao od borbe, nisu imali šanse da pobede ovaj meč protiv daleko kompletnijeg i kvalitetnijeg protivnika. Krajem treće i početkom četvrte četvrtine prednost Sansa je došla do najvećih 25 poena, a odatle nije bilo povratka za manje od 10 minuta.

U Micićevom timu dobre partije su pružili i Grent Vilijams sa 20 poena, Majls Bridžis sa 17 poena i 10 skokova, kao i Miler i Men sa po 14, odnosno 12 poena.

Aleksej Pokuševski je na terenu proveo 16 minuta i za to vreme je ka košu uputio devet šuteva i samo dva puta bio precizan iz igre. Utakmicu je završio sa četiri poena, pet skokova i tri asistencije.

Bertans je takođe upisao minute i imao je po dva poena, skoka i asistencije. Od balkanskih igrača, u protivničkom timu je bio i Jusuf Nurkić, koji je odigrao brutalnu partiju i postigao 13 poena, imao 21 skok i sve je to postigao za samo 31 minut na terenu.

Hornetsi su nakon ovog poraza 13. na Istočnoj konferenciji sa skorom od 17 pobeda i 50 poraza, dok su Sansi na Zapadu upisali 39 pobeda i 28 poraza.

(Telegraf.rs)

Video: Prvi poeni Vasilija Micića u NBA ligi: Pogledajte kako je Srbin zapalio mrežicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA