≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jokić izdominirao Vembanjamu, pobedio "ludog Srbina", pa preuzeo titulu kralja Zapadne konferencije

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

MVP partija najboljeg igrača sveta, još jedna u nizu...

  • 0
Nikola Jokić, Viktor Vembanjama Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić je iskoristio priliku i još jednom pokazao zašto je prvi u kandidaturi za MVP nagradu, tako što je predvodio Denver Nagetse do pobede protiv motivisanih San Antonio Sparsa rezultatom 117:106.

Greg Popovič, trener Sparsa, poznat i kao "ludi Srbin", veoma je dobro pripremio ekipu, tako da ni u jednom momentu utakmice Denver nije mogao u potpunosti da se opusti.

Nagetsi jesu vodili dobrim delom meča dvocifrenom razlikom, ali je treća četvrtina bila kritična u nekoliko navrata, što je ekipa Majka Melouna uspela da prevede u svoju korist.

Jokić je bio ubedljivo najbolji igrač svog tima, postigao je 31 poen, uhvatio sedam skokova i podelio pet asistencija. Impresivno je da je iz igre šutirao samo 19 puta, sa skoro 70 procenata uspešnosti.

Džamal Marej je odigrao veoma dobru partiju, postigao je 15 poena i imao 10 skokova i osam asistencija, pa je bio blizu tripl-dabl učinka. Braun, Holidej i Porter Džunior imali su po 13 poena, a 10 je dodao Votson.

U ekipi Sparsa Sohan je postigao 19 poena, a Viktor Vembanjama je imao 17 poena uz devet skokova i dve asistencije.

Bio je ovo duel Zapadne konferencije, pa ovom pobedom Denver se podiže na prvo mesto na tabeli, dok Sparsi ostaju zakucani za poslednje sa skorom 14 pobeda i 54 poraza.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf pitao Jokića da li prati Partizan i Zvezdu: Evo šta je Nikola odgovorio na NBA Ol-staru!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA