≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Partizan ubedljiv i bez kapitena: Crno - beli deklasirali FMP, Panteri ostali na -31

L. I.

Vreme čitanja: oko 6 min.

Blistao Balša Koprivica...

  • 14
Partizan - FMP Foto: ABA league j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana savladali su ekipu FMP-a rezultatom 88:57 u okviru 23. kola ABA lige.

Izabranici Željka Obradovića brzo su zaboravili evroligaški poraz od Barselone i na najbolji mogući način najavili seriju važnih i teških mečeva.

Obe ekipe počele su suret "u grču", ali je krajem prvog kvartala Partizan stekao prednost od +4 (20:16). Početkom druge deonice Avramović je sa pet poena "probudio" saigrače, da bi nakon poena Džejlina Smita Parni valjak prvi put na meču stekao dvocifrenu prednost (29:18).

Zapaženu rolu imali su i Uroš Trifunović i Mateuš Ponitka, a razlika domaćeg tima je konstantno rasla. Crno-beli su drugu četvrtinu dobili rezultatom 23:15, a razlika je mogla da bude i ubedljivija da Matic Rebec košem u zvuk sirene nije pogodio trojku.

U nastavku je Partizan "dodao gas" i serijom 14:2 praktično rešio pitanje pobednika, da bi posle trojke Trifunovića razlika iznosila +22 u korist izabranika Željka Obradovića (57:35).

Panteri su preko Novaka i Stepanovića uspeli da koliko-toliko smanje rezultat pred ulazak u poslednju četvrtinu, ali više od toga nisu mogli.

Aktuelni šampion ABA lige je poslednji kvartal počeo atraktivnim zakucavanjem Balše Koprivice i bez većih problema priveo susret kraju.

Što se košgeterskog učinka tiče, u pobedničkom timu posebno se istakao balša Koprivica sa 13, dok je u ekipi FMP-a bolji od ostalih bio Jovan Novak sa 13 koševa.

Nakon ovog kola Partizan zauzima treće mesto na tabeli ABA lige sa skorom 17-6, dok je FMP na 12. mestu sa sedam pobeda i 16 neuspeha.

TOK MEČA

PARTIZAN-FMP 88:57 (20:16, 23:15, 22:14, -:-)

IV ČETVRTINA

10. minut (88:57) - Kraj meča

7. minut (82:55) - Pogađa Votson, da bi na drugoj strani ponovo bio precizan Balša Koprivica

4. minut (78:48) - Jaramaz poentira za +30. Koprivica postiže lake poene iz reketa, a Simović trojkom smanjuje prednost domaćina.

2. minut (70:48) - Nove poene postiže Anđušić

1. minut (68:48) - Promašuje trojku Rebec, a na drugoj strani Balša Koprivica efektno zakucava uz faul. Jovan Novak postiže drugu trojku na meču

III ČETVRTINA

10. minut (65:43) - Odlično se pod košem Partizana snalazi Andrija Stepanović i smanjuje prednost crno-belih. Jovan Novak postiže koš uz zvuk sirene, crno-beli imaju +20 pred poslednju četvrtinu.

9. minut (65:41) - Lep pas Smailagića za Trifunovića, a na drugoj strani Rebec asistira Subotiću. Poene postiže i Džejlin Smit

7. minut (61:35) - Faul za FMP, a Roberts ne uspeva da pogodi slobodna bacanja.

6. minut (61:35) - Lepo se ponovo snalazi Bruno Kaboklo i postiže poene levom rukom. Precizan je i Pi Džej Doužer

5. minut (57:35) - Kaboklo je pogodio iz reketa, a u narednom napadu pogađa i Trifunović šut za tri poena. Trener FMP-a Saša Nikitović traži minut odmora

4. minut (52:35) - Promašuje Pi Džej Doužer, ali greši i Subotić na drugoj strani. Ne uspeva Trifunović da pogodi zicer. Šaranović pravi faul u napadu i Partizan će imati šansu da stekne najveću prednost.

3. minut (52:35) - Doužer postiže nove poene, Parni valjak ide ka pobedi. Posle dužeg vremena FMP postiže poene, precizan je bio Roberts

KK Partizan - FMP Foto: MN Press

2. minut (50:33) - Dobra reakcija Alena Smailagića u odbrani, da bi na drugoj strani uspeo da poentira uz faul i pogodi dodatno slobodno bacanje.

1. minut (47:33) - Greška Džejlina Smita koju koristi Matic Rebec i postiže lagane poene. Pi Džej Doužer je fauliran pri šutu, te nakon toga postiže poene sa linije za slobodna bacanja. Precizan je i Džejlin Smit sa poludistance

II ČETVRTINA

10- minut (43:31) - Šaranović postiže poene sa penala, a Mateuš Ponitka na drugoj strani postiže nove poene. Rebec pogađa trojku uz zvuk sirene

9. minut (40:26) - Dobra odbrana crno-belih, a lagane poene iz kontre postiže Mateuš Ponitka

8. minut (38:26) - Nove poene za Partizan postiže Pi Džej Doužer. U narednom napadu Uroš Trifunović pogađa šut za tri poena.

7. minut (33:26) - Jovan Novak je polovičan sa linije penala, da bi u narednom napadu Kuzmić lagano poentira iz reketa

Partizan - FMP Foto: ABA league j.t.d/Dragana Stjepanović

6. minut (33:23) - Dobri minuti Partizana posle TV tajm auta, pa je posle zakucavanja Pi Džej Doužera Nikitović zatražio minut odmora.

4. minut (29:23) - Uspeva da poentira Džejlin Smit iz dotrčavanja, a uspeo je da pogodi i dodatno slobodno bacanje. Pogađa Šaranović trojku, da bi u narednom napadu bio fauliran i Foster koji je pogodio dva penala

2. minut (26:18) - Prvoi poeni tima iz Železnika u ovoj četvrtini, Votson poentira lakim zakucavanjem. Aleksa Avramović postiže trojku za najveće vođstvo crno-belih u dosadašnjem toku utakmice

1. minut (23:16) - Fauliran je Alekssa Avramović, koji je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja. FMP ne koristi napad, a na drugoj strani odlično se snalazi Balša Koprivica.

I ČETVRTINA

10. minut (20:16) - Dobra igra crno-belih, Avramović je ubacio trojku, da bi na drugoj strani uz zvuk sirene Rebec bio precizan.

8. minut (15:12) - Jovan Novak postiže trojku iz ćoška, te se Željko Obradović odlučio da zatraži tajm aut.

7. minut (15:9) - Nakon nekoliko propuštenih napada, Naneli pogađa sa poludistance. Nove poene za tim Željka Obradovića postiže Ognjen Jaramaz. Za ekipu iz Železnika nove poene postiže Ognjen Kuzmić

6. minut (11:7) - Lep zakorak Kaminskog, pokušao je da pogodi, ali će imati slobodna bacanja pošto je fauliran. Pogađa oba puta Kaminski, a svoj napad koristi i FMP

5. minut (9:5) - Promašuje Naneli otvoreno polaganje. Alen Smailagić pravi faul i šalje ekipu FMP na liniju penala. Ne uspevaju crno-beli u tranziciji da postignu poene, a na drugoj strani Kuzmić je polovičan sa penala posle faula Smailagića

Partizan - FMP Foto: ABA league j.t.d/Dragana Stjepanović

4. minut (9:3) - Greši Matic Rebec kome ispada lopta. Kaminski pogađa otvorenu trojku posle dva uvodna promašaja

3. minut (6:3) - Prve poene na meču za Partizan postiže Danilo Anđušić, i to van linije 6,75. Ne koristi FMP napad, a nakon toga Šaranović faulira Nanelija. Faulirao je potom Živanović Anđušića, a bek crno-belih postiže nove poene.

2. minut (0:3) - Pokušao je Ivanović sa zadrškom ali je opet isteklo vreme za napad "pantera". Ne koristi Partizan napad, da bi pod košem crno-belih Kaminski faulirao Kuzmića koji je bio polovičan sa linije penala. Promašuje Frenk Kaminski novi šut za dva. Prve poene iz igre za FMP postiže Matic Rebec

1. minut (0:0) - Ne koristi FMP prvi napad na meču, da bi i na drugoj strani neprecizni bili Kaminski, a potom i Anđušić.

UVOD U MEČ

Prema poslednjim informacijama Kevin Panter neće nastupati na večerašnjem meču, dok se u sastav vraćaju Džejlin Smit i Balša Koprivica

PRE MEČA

Igrači tima Željka Obradovića na ovaj meč dolaze posle poraza u Barseloni u okviru Evrolige, a ovaj susret biće jako važan, pre svega za crno-bele koji se bore za drugo mesto na tabeli.

Tu poziciju trenutno drži podgorička Budućnost, ali bi Partizan do nje mogao da dođe ako bude slavio u svim preostalim susretima, jer je na listi rivala upravo i tim iz Podgorice.

Ekipa FMP-a sa druge strane muku muči da poveže konstantne rezultate ove sezone i prva je iznad crte sa skorom 7-15.

Pred ovaj duel trener Partizana Željko Obradović izjavio je da njegov tim očekuje serija teških i važnih utakmica.

- Ispred nas je serija važnih i teških utakmica i ona nam, na neki način, ne dozvoljava da se mnogo bavimo stvarima koje su iza nas. Doputovali smo u jutarnjim časovima i danas imamo jedan trening na kom ćemo dati sve od sebe da se što bolje pripremimo i odigramo najbolje moguće protiv ekipe FMP-a, koja u poslednje vreme igra veoma dobro - rekao je Željko Obradović

Sa druge strane, trener FMP-a Saša Nikitović naglasio je da je Partizan apsolutni favorit u ovom meču.

- Ekipa Partizana nam je u prvom delu prvenstva priredila veliki poraz. Sama činjenica da su u gornjem delu tabele i da nastupaju u Evroligi govori da imaju najviše ciljeve. Mi u ovom trenutku imamo jedan cilj, a to je opstanak u ligi. Sve te činjenice govore da je Partizan apsolutni favorit u ovoj utakmici - rekao je Nikitović.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaš Partizana otkrio odakle vreba najveća opasnost protiv Barse

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    16. mart 2024 | 20:22

    Doista neozbiljno od organizacije ABA da dopusti timu koji je pre manje od 2 dana igrao Evroligaški meč protiv Makabija, već večeras neodmorni igraju protiv Institucije. Duhom institucije protiv prostitucije

  • Igor Grobar

    16. mart 2024 | 22:52

    Tako je Parni Valjak melje 🖤🖤🖤🖤🤍🤍🏀Bravo samo tako tako Partizane sve redom melji idemo Crno Beli.

  • Mikan

    17. mart 2024 | 06:35

    Kad Balša udari bananu🍌, srce mi je ko kuća! Kao Željko Rebrača u najboljim danima. Treba ga pustiti da igra što više, biće on prvi bloker aba lige!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA