Vreme čitanja: oko 1 min.

Zadar razmontirao Cedevita Olimpiju i zauzeo četvrtu poziciju u ABA ligi: Božić i družina žele domaći teren!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakva partija ekipe iz hale Krešimir Ćosić!

  • 0
Luka Božić, KK Zadar Foto: KK Zadar - ABA liga

Košarkaši Zadra su na izuzetno ubedljiv način slavili protiv Cedevita Olimpije sa 88:65, čime su se popeli i na četvrto mesto u ABA ligi, što znači da će imati prednost domaćeg terena u plejofu, ukoliko sve ostane isto do samog kraja!

Zadar je isčekivao ovaj duel, igrali su protiv svog najvećeg konkurenta i ekipe s kojom će se najverovatnije sresti u četvrtfinalnom duelu u plejofu, te je zbog toga i sam ulog u ovom meču bio ogroman.

Shvatila je to hrvatska ekipa od samog starta, te su posle 20 minuta košarke već na semaforu imali prednosto do 16 poena - 47:31!

Nastavili su u istom ritmu i u trećoj deonici, otišli su na ogromnih 24 poena prednosti, te nije bilo moguće da se Cedevita Olimpija uopšte i vrati u ovaj meč. Na kraju, Cedevita je tu razliku uspela da smanji za samo jedan poen, te su ubedljivo poraženi.

Najbolji na meču bio je Luka Božić koji je postigao 26 poena, a uz to je dodao i osam asistencija i sedam skokova. Dvocifreni kod Zadrana su bili još i Marko Ramljak sa 16 poena, 15 je dodao Drežnjak, Lakić 13, dok je Mazalin imao 10.

Kod Cedevita Olimpije je najbolji bio šaškov sa 15 poena i 12 skokova, Zoran Dragić je dodao 13, Omić 12, dok je Glas stao na 11 datih koševa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA