≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Senzacionalna završnica u Dalasu! Irving nestvarnim pogotkom preko Jokića doneo pobedu protiv Denvera

Vreme čitanja: oko 6 min.

Svi su se hvatali za glavu!

  • 6
Kajri Irving NIkola Jokić Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Dalas Maveriksa odigrali su utakmicu protiv Denver Nagetsa i na nestvaran način došli do pobede u završnici rezultatom 107:105, po četvrtinama 30:34, 28:27, 18:26, 23:26.

Utakmica je bila prepuna preokreta i fantastične košarke obe ekipe, ali se sa sigurnošću može reći da su lideri Dalasa bili daleko raspoloženiji. Dončić je predvodio ovaj tim, a Irving je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih "klouzera" u NBA ligi.

U poslednjem napadu je šutem sa pet metara levom rukom pogodio poluhorog preko Jokića i tako doneo pobedu svom timu. Ovaj potez je dočekao sve igrače u neverici, a neki od njih su se držali za glavu sa licem iznenađenja.

Nikola Jokić nije imao najbolju partiju, a opet je bio jedan od najboljih igrača svog tima. Postigao je 16 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Najbolji pojedinac je bio Džamal Marej i postigao 23 poena i sedam asistencija.

Luka Dončić je bio apsolutni lider tima sa 37 poena, devet skokova i tri asistencije, dok je Irving bio blizu tripl-dabl partije sa 24 poena, sedam skokova i devet asistencija.

Nagetsi su ovim porazom otežali borbu za prvo mesto, trenutno su drugi, dok je Dalas osmi sa 38 pobeda i 29 poraza.

Tok meča

Četvrta četvrtina

12. minut - 107:105 - Marej ostaje sam na šutu za tri poena usled preuzimanja i pogađa za tri poena! Au, kakav preokret Denvera! Dalas je gledao kako da ukrade vreme, umesto da obrate pažnju na igru, a sada imamo potpuni preokret Jokićeve čete! Šoutajm! Dončić pogađa trojku! Promašuje Džamal Marej šut i na 2.8 sekundi do kraja Dalas traži tajmaut.

11. minut - 102:102 - Dončić fauliran i poslat na liniju bacanja. Promašuje prvo, ali drugi put precizniji. Dva poena zaostatka za Denver. Jokić protiv Dončića na niskom postu koristi visinsku i težinsku prednost! Izjednačenje! Dončić igra sam, šutira sa jedne noge, promašuje i lopta za Denver.

10. minuta - 101:100 - Nastavlja se utakmica, Irving će solirati protiv Mareja, šutira i promašuje flouter. Gaford pravi faul nad Jokićem, svoj peti. Nova šansa za Denver da se približi. Marej prolazi po levoj strani pored Irvinga i pogađa! Samo poen zaostatka.

9. minut - 101:98 - Nastavlja sa fantastičnom partijom Majk Porter Džunior, postiže svoj 20. poen. Biće dva slobodna bacanja nakon faula Erona Gordona. Precizan prvi put Slovenac. Neverovatno šta se desilo sada. Očigledan faul Klebera, ali veliko zakašnjenje u odluci sudije, kao da su sudija omladinaca. Kej Si Pi pogađa poludistancu i smanjuje dodatno zaostatak. Međutim, Gordon na drugoj strani pravi faul, sa kojim se ne slaže klupa Denvera.

8. minut - 100:91 - Vezanih nekoliko pogodaka Luke Dončića, a sada i šut za tri poena u padu pogađa Slovenac. Igra neverovatnu košarku! Dalas je nezaustavljiv, dok sa druge strane imamo Denver, koji ne može ništa da pogodi, ni otvorene, ni čuvane šuteve.

4. minut - 88:83 - Dalas nastavlja sa fantastičnom igrom predvođeni Lukom Dončićem. Meloun ne može da veruje da njegov tim ne može da uhvati defanzivni skok, traži tajmaut. Ni posle tajmauta igrači Denvera nisu popravili skok, ali su u prvom napadu imali sreće da nije bilo poena Dalasa, već samo promašaja. Marej teško fauliran, ide na liniju bacanja. Precizan oba puta.

Treća četvrtina

12. minut - 84:79 - Izuzetna sekvenca Dalasa u datim minutima pred kraj deonice, uspeli su da nastave svoj niz i postave se u daleko zahvalniju poziciju pred poslednju deonicu.

8. minut - 74:70 - Pet uzastopnih poena Dalasa za novo izjednačenje na utakmici. Jokić do Mareja, ali novi promašaj. Obojica jako loše igraju danas. "Zida" Jokić leđima ka košu, ali samo smo videli deseti njegov promašaj na ovom meču. Ni Dončić ne pogađa na drugoj strani. Jako loša sekvenca oba igrača. Odbrana Denvera se nije proslavila. Dalas serijom 9-0 poveo, Meloun traži tajmaut.

4. minut - 65:70 - Prvi šut u drugom poluvremenu imao je Nikola Jokić, ali novi promašaj za njega. Prelepa finta Jokića, podigao je dva igrača odbrane, a onda asistencija za Mareja i lako polaganje. Evo konačno poena Jokića ispod koša. Njegov prvi koš od prve četvrtine.

Druga četvrtina

12. minut - 58:61 - Još jedan pokušaj Jokića, ali još jedan promašaj. Večeras šutira jako loše za svoje standarde, samo dva pogotka iz deset pokušaja. Eksum promašuje ceo koš na drugoj strani. Dončć igra pik, ostaje protiv Portera, vidi Lajvlija i centar Dalasa iskorišćava ovo dodavanje. Džamal Marej je završio na liniji slobodnih bacanja. Prelepa asistencija Jokića za Gordona i opet zakucavanje. Dončić šutira uz faul Portera, biće nova bacanja.

8. minut - 52:53 - Dalas se "raspalio" pogađa neverovatnu trojku, ali i Kristijan Braun vraća fantastičnom trojkom. Dončić se ne zaustavlja! Nova trojka! Tajmaut Melouna. Sjajno dodavanje Dončića za Dante Eksuma na ziceru! Odličan potez Džeksona, flouter i novi poeni za Denver. Neverovatno dodavanje Nikole Jokića za Gordona i atraktivno zakucavanje.

4. minut - 40:41 - Marej je pogodio nestvarnu trojku nakon faula Dončića, ali sudije neće računati. Brutalno zakucavanje Brauna preko odbrane! Marej ponovo ulazi u pik sa Nađijem i uspeva da ga razigra za nova dva laka poena.

Prva četvrtina

12. minut - 30:34 - Eksum ide na prodor, ali samo do prvog obruča, a sličan ishod Jokićevg pokušaja. Četvrtu trojku za Denver pogađa Votson. Irving se razigrao i igra fantastično. Promašuje dva vezana šuta Jokić, a onda u kontranapadu Eksum pogađa polaganje. Meloun se ne slaže sa sudijama oko faula nad Jokićem, pa je ušao na pola terena da im nešto objasni. Dobar napad Dalasa koji uspeva da se drži na dostižnoj rezultatskoj distanci od Denvera.

9. minut - 20:24 - Prelepa asistencija Dončića bez gledanja, ali nije bilo kucanja, već će biti samo faul i bacanja za rukija Dalasa. Ekum pravi faul odmah pri ulasku. Trenutno igra na poziciji niskog krila, ali čuva Mareja i to radi fantastično. Jokić šutira za tri poena, ali promašuje. Jokić napada na niskom postu Lajvlija i iz okreta pogađa polaganje. Tajmaut Džejsona Kida zbog preokreta Denvera. Brutalno zakucavanje Portera Džuniora. Luka Dončić brzo uzvraća na drugoj strani. Jokić napada Lajvlija i pogađa uz faul. Biće dodatno slobodno bacanje i pogodio je.

5. minut - 8:12 - Irving postiže trojku na asistenciju Dončića. Potom prelepo alej-up dodavanje Irvinga i zakucavanje za prvu osetniju prednost na meču. Denver je jako loše ušao u utakmicu. Meloun traži prvi tajmaut. Gubi loptu Jokić, ali onda je brzo i krade, pa Irving pravi faul. Eksum ulazi u igru.

2. minut - 3:5 - Dončić postiže prve poene, prošao je kroz odbranu "kao nožem kroz puter". Nikola Jokić je fauliran i ide na liniju bacanja. Promašio je prvo, ali pogodio drugo bacanje. Dončić nastavlja da dominira, postiže trojku preko Portera.

Najava meča

Očekuje nas spektakl u kome će koplja ukrstiti, u ovom trenutku dva najbolja evropska košarkaša. Dalas je bio u seriji pobeda, ali ih je poraz u prošlom kolu od Oklahome "otreznio".

Sa druge strane, aktuelni šampioni NBA lige - ekipa Denvera, takođe beleži sjajne rezultate, a u prošlom kolu savladali su i ekipu San Antonija.

Što se zdravstvenog biltena tiče, u sastavu Denvera i dalje nema povređenog Vlatka Čančara, dok su u ekipi Dalasa pod znakom pitanja Grin i Vilijams.

Dalas zauzima osmu poziciju na tabeli zapada sa skorom 38-29, dok je Denver drugi sa 47 trijumfa i 20 poraza.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf pitao Jokića da li prati Partizan i Zvezdu: Evo šta je Nikola odgovorio na NBA Ol-staru!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    17. mart 2024 | 23:08

    Mnogo los kvalitet kosarke.

  • Febo

    17. mart 2024 | 21:15

    Ljudi sta je vama, Denver vodi sa 34:30

  • Mile

    18. mart 2024 | 09:14

    Sad se vidi da je nažalost dončić bolji košarkaš i bolji čovek. Dončić će uvek dati sve da igra za sloveniju. A naš jokić nevalja, mora da se moli , pa hoće, pa neće da igra. Šteta što dončić nije rođen u srbiji .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA