Vreme čitanja: oko 1 min.

Može Milvoki moćno i bez Adetokumba: Baksi dali 140 poena protiv Finiksa, dominirali Lilard i Portis

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajna partija za učvršćivanje na drugom mestu Istoka

  • 0
Milvoki Baks - Finiks Sans Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Milvoki Baksa ostvarili su dominantnu pobedu na domaćem terenu protiv ekipe Finiks Sansa, pošto su ove večeri i bez Janisa Adetokumba u sastavu uspeli da postignu čak 140 poena i da tako napadački potpuno "unište" goste iz Arizone - 140:129.

Odsustvo Adetokumba apsolutno se nije osetilo, pošto su ga nadomestili Bobi Portis i Dejm Lilard svojim sjajnim učincima u napadu. I jedan i drugi su ubacili po 31 poen, s tim da je Lilard imao i pet skokova uz čak 16 asistencija, dok je Portis uhvatio 10 skokova i podelio je dva dodavanja.

Na drugoj strani, Bredli Bil je meč završio sa 28 poena uz četiri skoka i sedam asistencija, dok je Grejson Alen bio takođe odličan postigavši 25 poena uz osam podeljenih lopti saigračima i tri skoka.

Koliko je sve napadački lepo teklo u igri Milvokija govori podatak da su u prvoj deonici ubacili 39 poena, u drugoj čak 43, a potom 27 i 31 u trećoj i četvrtoj. Nije ni Finiks bio loš, ali su ovo ipak bile brojke koje nisu mogle da se nadmaše.

Ključnu razliku je Milvoki stvorio u drugoj četvrtini koju je dobio sa 43:24, a do kraja je Finiks samo uspeo da je "istopi".

Finiksu je ovo bio udarac u borbi za direktno mesto u plej-ofu, pošto ostaje sedmi na Zapadu sa 39-29, a Milvoki se trijumfom učvrstio na drugoj poziciji Istoka sa 44-24 iza neprikosnovenog Bostona.

(Telegraf.rs)

Video: PODKAST Svaka čast svima #1 Stranac u košarkaškoj reprezentaciji Srbije i da li se golman ljutio?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA