Vreme čitanja: oko 1 min.

Može i ovako: Dončić imao očajnu noć, ali je novim tripl-dablom srušio rekord

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slovenac zabeležio svoj 18. tripl-dabl

  • 0
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

"Nisu sve pobede lepe, "rekao je posle meča trener Dalasa Džejson Kid, a ova koju su Maveriksi izvojevali protiv San Antonija pamtiće se najviše zbog konačnog rezultata 113:107.

Donekle i zbog Luke Dončića koji je imao očajnu šutersku noć u kojoj je, ipak, ušao u istoriju franšize kada je u pitanju tripl-dabl učinak.

Slovcenac je protiv Sparsa zabeležio svoj 18. u sezoni i tako je srušio svoj lični rekord koji je do sada iznosio 17 iz sezone 2019/20. Na kraju je imao učinak od 18 poena, 16 asistencija i 10 skokova.

Ono što "bode oči" jeste taj šut i samo šest pogođenih koševa iz 27 pokušaja, odnosno dve trojke iz 11 pokušaja. Takođe, imao je i četiri izgubljene lopte.

Kajri Irving je sa 28 poena doneo Dalasu tu 40. pobedu i privukao ih ka TOP 6, dok je i Dante Eksum učestvovao sa 16 poena sa klupe. Gaford sa 13 i Livli sa 12 jedini su još bili dvocifreni.

Dalas ima 40-29, kao i Sakramento koji je na tom šestom mestu. Međutim, Kinsgi imaju bolji međusobni skor, uz napomenu da će ove dve ekipe još dva puta da se sastanu do kraja ligaškog dela sezone.

Tre Džons je sa 22 poena bionajbolji u redovima San Antonija. Devin Vasel je ubacio 19, Džonson je imao 14, Sošan 13 poena i 10 skokova, dok je Viktor Vembenjama zabeležio 12 poena i 11 skokova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA