≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jokić delio nestvarne asistencije i novim tripl-dablom vodio Denver do pobede

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nastavljaju Nagetsi borbu za prvo mesto Zapada

  • 4

Zabeležio je Nikola Jokić još jednu partiju za anale i zahvaljujući novom tripl-dablu vodio je Denver do važne pobede nad Njujork Niksima rezultatom 113:100!

Jokić je meč završio sa 30 poena, 14 skokova i 11 asistencija i na taj način je stigao do svog 127. tripl-dabla u karijeri kada je u pitanju ligaški deo, a zanimljivo je i to da da se popeo na četvrto mesto liste franšize kada su u pitanju ukradene lopte i sada ih ima 799.

Još na poluvremenu je bilo jasno da će Jokić zabeležiti novi tripl-dabl, kada je zabeležio 16 poena, devet skokova i 10 asistencija, dok je Denver imao samo +5 kada je u pitanju prednost.

Ona je na kraju treće deonice otišla na dvocifrenu i iznosila je 88:76, a Jokić je nastavio da deli nestvarne asistencije bez gledanja.

Dok je u prvom poluvremenu upošljavao Arona Gordona iza leđa, tako je u trećoj deonici jednim sjajnim pasom našao Majkla Porreta Džuniora koji je ubacio trojku za 77:67 sredinom četvrtine.

Jokić kao da je na ovom meču rešio da se iskupi za prethodni, kada je protiv Mineoste zabeležios amo dve asistencije. I to obe sredinom poslednje četvrtine.

A kada je u pitanju poslednja u ovom meču, Niksi su u jednom trenutku stigli do 90:88, da bi Jokić vezao četiri poena i na četiri i po minuta pre kraja "položio" za 103:94.

Porter je uz Jokića bio najbolji igrač Nagetsa na terenu i posle njegove trojke za 106:96 bilo je jasno da će domaćin izaći kao pobednik. Ubacio je 31 poen i imao osam skokova.

Džamal Marej je takođe bio odličan sa 23 poena, Gordon je stigao do 10 poena i osam asistencija, dok su ostali bili daleko ispod proseka.

S druge strane, Džejlin Branson je ubacio 26, Ajzea Hartenštajn je dodao 20, Alek Burks je imao 18, a po 11 Mekbrajd i Divinćenco. Hrvat Bojan Bogdanović ubacio je samo tri poena.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić se smejao rivalu u facu, nije mogao da veruje šta mu je ovaj dozvolio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cv

    22. mart 2024 | 08:45

    Lako je njima svima u Nba da ima takve brojke ovde kada bi dosao ne bi ni upola imao

  • Kvrga

    22. mart 2024 | 08:34

    Opet kazem, neka dodje mangup u Evroligu, da malo oseti sta je odbrana, imao bi negativni koeficijent.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA