≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Znate li ko je Milan Momčilović? Srbin briljirao u Americi, može li da dostigne košarkaške visine?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajno otvaranje Martovskog ludila

  • 0
Milan Momčilović Foto: Michael Reaves / Getty images / Profimedia

Čuveno Martovsko ludilo započeto je preksinoć, pa je jasno da u Americi svi drugi događaji padaju u drugi plan kada je u pitanju sport. Ukupno 68. izdanje donosi nam čak i sedam srpskih košarkaša, od kojih su već njih trojica imala priliku da pokažu šta mogu.

Milan Momčilović je bio najistaknutiji u pobedi svog Ajova Stejta nad Južnom Dakotom 82:65. Momak koji je odrastao u Americi je ubacio čak 19 poena (8/15 FG) uz 5 skokova i 2 asistencije uz +/- učinak od +15.

Sjajni krilni centar je predvodnik svog tima i videćemo koji su limiti i da li ih ovaj koledž uopšte ima.

Momčilović ima 22 godine i odrastao je u Pivokiju u Viskonsinu i tamo je pohađao srednju školu. Tokom tih dana je u proseku beležio konstantno preko 15 poena i 7 skokova, a u poslednjoj kampanji čak i 23.4 poena i 10 skokova.

Preostala dva srpska košarkaša Pavle Stošić i Filip Borovićanin nisu imali značajnije uloge u pobedama Gonzage nad Meknizom 86:65 i Arizone 85:65 protiv Long Biča.

Martovsko ludilo nam je tokom noći priredilo jedno veliko iznenađenje pošto je Kentaki kod kuće poražen od Ouklenda 80:76

(Telegraf.rs)

Video: Da li će sin Peđe Stojakovića igrati za Srbiju? Tarlać konkretno odgovorio na pitanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA