Vreme čitanja: oko 1 min.

Zlatibor posle produžetka dobio MZT, kao u finalu pre dve godine: Đukanović išao do 33, novi dabl-dabl Glišića

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čajetinci će se u poslednjem kolu boriti za prvo mesto na tabeli, ali moraće da se nadaju kiksu Spartaka

  • 0
KK Zlatibor, Miloš Glišić, Ivan Smiljanić Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Košarkaši Zlatibora iz Čajetine upisali su novu pobedu u regionalnoj ABA 2 ligi, pošto su u pretposlednjem kolu u balonu u Širokom Brijegu nakon produžetka savladali MZT iz Skoplja, u reprizi finala ovog takmičenja od pre dve godine, kada je takođe igrano dodatnih pet minuta kako bi se saznao pobednik - 90:85.

Gledali smo vrlo neizvestan i zanimljiv meč, u kojem je Zlatibor uspeo da nadoknadi sedam poena minusa u poslednjoj četvrtini. U dodatnih pet minuta su Čajetinci prelomili situaciju u poslednjih 120 sekundi, kada su preko Đukanovića i pre svega Smiljanića koji je postigao odlučujuću trojku rešili meč.

Zlatibor se tako pred poslednje kolo izjednačio na tabeli sa Spartakom na prvom mestu sa skorom 10-2. Da bi bio prvi i na kraju takmičenja, moraju da se nadaju kiksu Subotičana protiv Pelistera, te da sami savladaju Vojvodinu iz Novog Sada.

Najefikasniji u pobedi Zlatibora ove večeri bio je Brano Đukanović sa 33 poena uz četiri skoka i tri asistencije za indeks od čak 45 poena, dok je Viktor Kovačević ubacio 19 uz četiri uhvaćene lopte. Jan Rebec je dodao 17 poena, a sjajni Miloš Glišić je ponovo stigao do dabl-dabla, pošto je dao 10 poena uz 12 skokova.

Sa druge strane, Džon Gilon je došao do 25 poena, Haris Delalić je postigao 21, dok je Dušan Tanasković stao na 14, koliko je imao i Damjan Stojanoski.

I MZT će sigurno biti u plej-ofu, a ostaje da se vidi sa koje će se pozicije upustiti u borbu za titulu i plasman u ABA ligu.

(Telegraf.rs)

Video: Giedraitis pričao o Olimpijskim igrama u Parizu i mogućem duelu Litvanije i Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA