Vreme čitanja: oko 2 min.

Amerikanci imaju "svog Nikolu Jokića", a da toga nisu ni svesni: On izluđuje naciju, a nema mesta u NBA ligi!

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zanimljiv je košarkaš Kenet Lofton, u najblažu ruku rečeno

  • 0
Nikola Jokić, Kenet Lofton Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić je kompletno zaludeo čitavu NBA ligu svojim igrama, koje se nastavljaju iz sezone u sezonu, iz partije u partiju. Jednostavno, njegov stil igre je nešto posebno, a, već neko vreme bezuspešno pokušavaju da pronađu i njegovu "zamenu", koja bi se već mogla i nazreti.

Otkako je stigao u NBA ligu, očekivanja nisu bila prevelika, ali je on svojim radom, talentom i načinom igre pokazao da je ipak i više nego dobar. Ubrzo se na NBA "nebu" pojavio i Alperen Šegun, za koga su rekli da je "bejbi Jokić", a, čini se kao da Amerikanci imaju i svog.

Radi se o centru Kenetu Loftonu Džunioru, koji je u Dži ligi napravio neverovatnu partiju u kojoj je imao čak 52 poena, 16 skokova i pet asistencija, čime je pokazao da je jedan od najboljih igrača koji se trenutno ne nalaze u NBA ligi!

Ono što je zanimljivo kod Keneta Loftona je to što on ima tek 21. godinu, nije draftovan 2022. godine, a već se nekoliko puta pokazao gde god da je igrao. Lofton je svoj debi u NBA ligi doživeo sa Memfis Grizlisima, dok je istovremeno nastupao i za Dži ekipu ovog tima. Da stvari budu zanimljivije, Lofton je zaradio i titulu rukija u Dži ligi sa ovom ekipom, što mu je doprinelo da dođe do ugovora.

Da je Memfis pronašao biser, govori i meč od 31. marta, kada je Lofton startovao za Grizlise protiv Oklahome, gde je postigao 42 poena i imao je 10 skokova.

Ipak, odlučili su se da ga otpuste u decembru 2023. godine, da bi on samo pet dana kasnije potpisao za Filadelfiju, gde je više igrao za Delaver Blu Kouts, dok su ga i oni otpustili.

Sada nastupa za Juta Džez, kao i njihov razvojni tim, gde je i napravio sjajan rezultat.

Lofton svojom građom ne podseća baš na NBA košarkaša, visok je 198 centimetara, težak je 125 kilograma, ali, njegovim igrama izluđuje navijače već neko vreme. Možda Amerikanci imaju i svog Nikolu Jokića, ali da toga nisu ni svesni još...

(Telegraf.rs)

Video: Jokić delio nestvarne asistencije i novim tripl-dablom vodio Denver do pobede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA