≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sjajni Milan Momčilović odveo Ajova Stejt u Sweet 16! Martovsko ludilo se "zahuktava", noćas bez iznenađenja

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ajova je uspela da savlada ekipu Vašington Stejta

  • 0
Milan Momčilović Foto: JAMIE SQUIRE / Getty images / Profimedia

Srpski "studenti" pokazuju da imaju i te kako šta da pokažu tokom NCAA Martovskog ludila! Sinoć je počela druga runda čuvenog turnira, a naša zemlja ponovo je na terenu imala svoje predstavnike, koji su se pokazali sasvim solidno, a dvojica su prošla dalje.

Apsolutno najzapaženiju partiju pružio je student Ajova Stejta, krilni centar, Milan Momčilović koji je u pobedi svog tima nad Vašington Stejtom (67:56) imao vrlo zapaženu partiju, a meč je krenuo u startnoj postavi. Time se ova ekipa plasirala u Sweet 16 fazu turnira.

Ajova Stejt je bila favorit na ovom meču, pošto je bila postavljena kao drugi nosilac u čuvenom kosturu, dok je Vašington Stejt bio sedmi nosilac. Gledali smo vrlo tvrd meč na malo poena, ali je većinski tim Milana Momčilovića bio taj koji je držao stvari pod kontrolom.

Naš košarkaš koji je odrastao u Pivokiju u Viskonsinu i ima 22 godine, u drugoj rundi je ubacio 10 poena za 29 minuta na parketu, a šutirao je 2/5 za dva poena i 2/4 za tri poena. Dodao je i jedan skok, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu.

Dalje je prošao i Pavle Stošić sa Gonzagom, koja je iz daljeg toka turnira izbacila Kanzas (68:89), a naš igrač je na terenu proveo samo jedan minut i za to vreme je uspeo da uhvati samo jedan skok.

I Filip Borovićanin će u Sweet 16, pošto je Arizona bez nekih većih problema savladala Dejton (78:68), a brat mladog košarkaša Slobode iz Užica, Vuka, danas nije bio na terenu.

Jedini naš košarkaš koji večeras nije uspeo da prođe dalje je Dušan Mahorčić, pošto je njegov Dukejn poražen od Ilinoisa, koji je ruku na srce bio veliki favorit da prođe dalje ne samo danas, nego i do samog Fajnal fora ovogodišnjeg Martovskog ludila (63:89).

Mahorčić je meč završio bez poena za osam minuta na parketu, a uhvatio je jedan skok i podelio jednu asistenciju.

Noćas nije bilo većih iznenađenja, pošto je Krejton savladao Oregon (86:73), Tenesi se izborio sa Teksasom (62:58), En-Si Stejt je izbacio Ouklend (79:73), a Severna Karolina je lakše nego što se to očekivalo izašla na kraj sa Mičigen Stejtom (85:69).

(Telegraf.rs)

Video: Mario Hezonja: Partizan ima šanse za plej of, možda se opet sretnemo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA