Vreme čitanja: oko 1 min.

Ludilo u Australiji: Postigao trojku za pobedu sa pola terena u finalu preko legendarnog Delavedove!

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tasmanija Džekdžampersi su stigli do iznenađujućeg trijumfa na gostovanju Melburn Junajtedu

  • 0
Metju Delavedova, Tasmanija Džekdžampers Foto: Twitter / Basketnews / Printscreen

Australijska liga, iako možda malo van fokusa, ove sezone je izuzetno jaka. U njoj su ove sezone nastupali i mnogobrojni bivši NBA igrači, ali i košarkaši koji se visoko kotiraju za predstojeći draft, a u toku je velika finalna serija između Melburn Junajteda i Tasmanija Džekdžampersa, koju je obeležila luda završnica trećeg meča!

Posle prva dva susreta, rezultat u seriji bio je 1:1, tako da se može reći da je ovaj meč imao ogromnu težinu za dva tima, a završen je na jedan od najluđih načina u istoriji ovog takmičenja.

Naime, na oko osam sekundi do kraja, Melburn Junajted je nespretno izgubio posed, a lopta je došla u ruke košarkaša Tasmanije, Džeka Mekveja, koji je danas bio i više nego raspoložen.

On se zatrčao ka košu, ali je ubrzo shvatio da neće imati dovoljno vremena da kompletira prodor, pa se odlučio da ipak okuša svoju sreću negde sa oko polovine terena. I to ni manje ni više nego preko legendarnog NBA košarkaša, Metjua Delavedove, koji ove sezone nastupa za Melburn Junajted!

Delavedova je podigao ruku, pokušao je nekako da izblokira svog rivala, ali potpuno bezuspešno. Lopta je kao kap prošla kroz obruč. Preostale su dve sekunde da Melburn nakon toga uradi nešto, ali nije uspeo, pa je usledilo ogromno slavlje gostujućih igrača.

Junak susreta je završio čak i sa dabl-dablom, pošto je uz svojih 18 poena danas imao i čak 12 skokova, a interesantno je pomenuti da Delavedova nije izgubio svoj "šmek", pa je i sam danas dobacio do 21 poena uz osam asistencija i dva skoka.

Konačan rezultat susreta bio je 93:91 u korist Tasmanija Džekdžampersa, a sledeći duel u seriji igra se za četiri dana, 28. marta od 09.30 časova, kada će domaćin biti baš ovaj tim.

(Telegraf.rs)

Video: Mario Hezonja: Partizan ima šanse za plej of, možda se opet sretnemo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA