Vreme čitanja: oko 4 min.

Košarkaš Vojvodine je i student Ekonomskog fakulteta: "Ostalo je deset ispita, voleo bih da uđemo u ABA ligu"

S. T.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Uroš Banjac je juče proslavio i svoj rođendan, a tim povodom je razgovarao za klupski sajt

  • 1
KK Vojvodina Novi Sad, Uroš Banjac Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Košarkaši Vojvodine iz Novog Sada predstavljaju jedno od najprijatnijih iznenađenja regionalnog sporta pod obručima u tekućoj sezoni. Ne samo da su aktuelni lideri Košarkaške lige Srbije, već imaju velike ambicije da se domognu plasmana u ABA ligu naredne sezone.

Oni će danas od podneva zaigrati meč poslednjeg kola ligaškog dela ABA 2 lige sa Zlatiborom, gde će se boriti za drugo mesto pred start plej-ofa, a jedan od istaknutijih pojedinaca ove godine u redovima Vojvodine je i momak koji je najveći deo svog života proveo u Novom Sadu, Uroš Banjac.

Pored toga što je uspešan košarkaš, Uroš je i student na Ekonomskom fakultetu na smeru trgovina, a trenutno je na četvrtoj godini i kako sam kaže, preostalo je da završi još samo desetak ispita. O tome je razgovarao u rođendanskom intervjuu za klupski sajt.

- Izlazim vrlo retko jer zbog ritma koji imamo, fizički je nemoguće to postići, narednog dana moramo biti spremni i psihički i fizički za svaku utakmicu i onda je to baš zahtevno, a ne želim da se moji izlasci odraze na moj učinak i učinak ekipe. Po tom pitanju cela ekipa se odgovorno ponaša. Tokom leta se nađe malo više vremena za izlaske i tu se malo opustim. Mnogo učim, kreće mi ispitni rok i tome moram da posvetim vreme. Sada sam četvrta godina, ostalo mi je još desetak ispita i planiram da završim sve najkasnije do januara naredne godine - rekao je Banjac.

KK Vojvodina Novi Sad, Uroš Banjac Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

O sjajnim rezultatima Vojvodine, Banjac kaže da ih nije lako održavati, a da je pritisak kako se sezona bliži kraju sve veći. Želja mu je da zaigra u najboljim evropskim ligama.

- Pritisak na nas je veliki, jer iznova i iznova moramo da branimo prvo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije, a svi čekaju grešku. Teško je to mesto održati i jako mi se sporo odvija preostalih pet kola, vreme mi sporo prolazi. Nakon toga, voleo bih da probamo da doguramo do finala u ABA 2 i ako Bog da uđemo u ABA 1, to bi mi stvarno bilo ostvarenje nekog malog sna. U profesionalnoj karijeri želja mi je da igram u jednom od najjačih evropskih takmičenja, uvek postoji mogućnost, jer za to treniram i daću sve od sebe, a videćemo koliko će to biti dovoljno za ostvarenje moje želje. Naravno, voleo bih i da zaigram za reprezentaciju to bi bilo ostvarenje mog najvećeg sna - objasnio je prvotimac Vojvodine.

Generalno gledano, ističe da je dosta naučio i da je posebno ponosan nastupom tima na Kupu Radivoja Koraća u Nišu.

- Ovom sezonom sam jako zadovoljan i što se tiče ekipe i što se tiče mene i svaki put se pozitivno iznenadim kvalitetom naše igre. Normalno je da ima uspona i padova. Ove sezone igrali smo protiv Partizana, pobedili smo Megu i to iskustvo mi je bilo sjajno, tih par dana smo stvarno uživali. To je čar košarke, kada igrate pred punom halom. Puna hala, mnogo publike je ono u čemu uživa svaki košarkaš, to je energija koju ne mogu da objasnim.

KK Vojvodina Novi Sad, Uroš Banjac Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Prve košarkaške korake je Banjac napravio u Futogu. Rođen je 22. marta 2001. godine u Novom Sadu, gde je završio osnovnu i srednju školu.

- Ja sam tada počeo da igram baš dobro i nisam mogao da verujem da mi tako dobro ide i onda vidiš da možeš, radiš puno i napreduješ. Na kraju te sezone bio sam najbolji strelac i najkorisniji igrač.

Prva impresija o seniorskom timu Vojvodine bila mu je sjajna, ali kaže da je bilo potrebno malo vremena za adaptaciju.

- U Vojvodinu sam ušao onako oprezno i stidljivo, bio sam povučen, jer sam video da su tu velika imena, Marko Ljubičić je došao, pa bio je tu Petar Rakićević, to je za mene bilo vau! Kako je vreme odmicalo tako sam ih upoznao kroz treninge i puno sam radio i počeo sam i ja da se ističem.

Posebno je zadovoljan radom sa mladim trenerom Milošem Isakov-Kovačevićem.

- Trener Miloš pokušava da nam da bitne informacije što se tiče protivnika, prvenstveno što se tiče odbrane, pomoćni treneri Stefan Škripac i Aleksandar Pilipović su u svakom trenutku tu kad nam treba na individualnim treninzima, kondicioni trener Karać je isto odličan, imamo i fizioterapeuta s njim smo svi prezadovoljni. Tu je i Željko Rebrača sa bogatom košarkaškom karijerom, prati gotovo svaki naš trening i razgovara sa nama. Njegovo bogato iskustvo nam mnogo pomaže naročito kad nam teže ide na terenu, on nas okupi i umiri i sa te psihološke strane nam mnogo pomaže - zaključak je Banjca.

(Telegraf.rs)

Video: Mario Hezonja: Partizan ima šanse za plej of, možda se opet sretnemo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter88

    24. mart 2024 | 18:35

    Zato i igra KLS a ne ozbiljnu kosarku. Kapa dole decku za elokvenciju, odabrao je znanje i to je to a vrhunski sport i fakultet nikad ne idu zajedno, nemoguce je jednostavno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA