Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je ovo "najmekši" faul u istoriji? Sudija u NBA ligi doneo neverovatnu odluku tri sekunde kasnije

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

I sve to u prelomnim momentima utakmice

  • 0
NBA faul, Diaron Foks Foto: Instagram - Printscreen - Sports Center

Apsolutno neverovatnu situaciju videli smo na utakmici između Orlando Medžika i Sakramento Kingsa odigranoj noćas u NBA ligi na Floridi, a u glavnoj ulozi bio je jedan od arbitara ovog susreta.

Naime, na oko 25 sekundi do kraja meča kada je rezultat bio 107:106 u korist Orlanda, negde na polovini terena su u kontaktu bili Diaron Foks iz Sakramenta i Džonatan Ajzek iz Orlanda.

U posedu je bio Foks, koji je samo blago i mekano odgurnut od strane Ajzeka, na šta sudija isprva nije ni reagovao i pustio da je se igra nastavi.

Foks je zadržao loptu u svojim rukama, ali je izgubio ravnotežu i nagazio je liniju za pola terena. Većina navijača je očekivala da bude dosuđena lopta za Medžik, ali arbitar je imao nešto drugo na umu.

Naime, on je na kraju, tri sekunde kasnije svirao prekršaj Ajzeku, a Sakramento je dobio dva bacanja da dođe do preokreta.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by SportsCenter (@sportscenter)

Ne treba ni spominjati da je Sakramento na kraju zaista i došao do pobede (109:107), tako da se može reći da je ovaj detalj možda na kraju i presudio pobednika.

Mnogi su na društvenim mrežama kritikovali ovu odluku sudije smatrajući da faul ili ne postoji ili je najmekši u istoriji NBA lige, a nikome nije jasno zašto je sudija čekao toliko da ga dosudi.

Pogledajte snimak i procenite sami.

(Telegraf.rs)

Video: Mario Hezonja: Partizan ima šanse za plej of, možda se opet sretnemo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA