≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Partizan "preslišao" Studente i napravio lepu uvertiru pred Olimpijakos: Blistao Balša Koprivica

L. I.

Vreme čitanja: oko 6 min.

Crno-beli izvojevali važnu pobedu

  • 28

Košarkaši Partizana savladali su na gostujućem terenu SC Derbi rezultatom 84:78 u okviru 24. kola ABA lige. Ovim trijumfom izabranici Željka Obradovića izjednačili su se sa ekipom Budućnosti na drugom mestu i trenutno imaju skor 18-6.

Susret su bolje otvorili gosti iz Beograda, koji su posle poena Kabokla pod košem i trojke Danila Anđušića imali vođstvo od 5:0. Ipak, "studenti" su od tog trenutka zaigrali znatno bolje, pa su na krilima Dovkinsa i raspoloženog Borne Kapuste preuzeli vođstvo, da bi pred istek prvog kvartala imali +8 (24:16).

Na početku drugog kvartala Luka Bogavac postiže trojku za najveće vođstvo svog tima (29:20), da bi posle tajm-auta Željka Obradovića "Parni valjak" upalio motore i brzo istopio prednost domaćina, a poenima Ponitke došao i do izjednačenja (33:33). Crno - beli nisu uspevali da preokrenu rezultat, pa je domaćin na odmor otišao sa +3 (41:38).

Treći kvartal protekao je u znaku Balše Koprivice koji se poigravao sa svojim čuvarima i u jednom trenutku imao 5/5 iz igre uz pet skokova. Pomenutu četvrtinu Partizan je dobio sa 25:17 i u odlučujuću deonicu ušao sa prednošću od +5 (63:58).

Naneli je prvim poenima uvećao prednost gostiju, ali je Bogavac ekspresno odgovorio trojkom. Mogao je SC Derbi da materijalizuje nesportski faul Smailagića, ali su iz tog poseda postigli samo jedan poen, da bi Naneli, a potom i Panter doneli Partizanu +7 (71:65) i naterali Dejana Jakaru da zatraži tajm-aut za svoj tim.

Do kraja susreta izabranici Željka Obradovića kontrolisali su dešavanja na terenu i rutinski priveli meč kraju, te su tako napravili lepu uvertiru pred jako bitan duel u Evroligi protiv grčkog Olimpijakosa.

Što se košgeterskog učinka tiče, najbolji u pobedničkom sastavu bio je Koprivca sa 20 poena dok je kod domaćih bolji od ostalih bio Dovkins sa 21 košem.

Standings provided by Sofascore

TOK MEČA

SC DERBI - PARTIZAN 78:84 (26:20, 15:18, 17:25, -:-)

IV ČETVRTINA

10. minut (78:84) - Kraj meča.

9. minut (71:84) - Panter novim lakim poenima rešava pitanje pobednika.

6. minut (69:80) - Odličan pas Nanelija i lako zakucavanje Balše Koprivice.

4. minut (68:74) - Polovičan je Drobnjak sa penala, da bi na drugoj strani Smailagić pogodio uz faul. Dobar potez Drobnjaka. Pogađa košarkaš SC Derbija uz faul, te je "poništio" poene Smailagića.

3. minut (65:71) - Polovičan je Drobnjak sa linije za slobodna bacanja, a Partizan poenima Pantera i Nanelija stiče osetniju prednost

2. minut (64:67) - Poeni na obe strane, a Smailagić je zaradio nesportski faul posle faula nad Drežnjakom

1. minut (61:65) - Poslednji kvartal poenima otvara Naneli, ali Luka Bogavac pogađa trojku i smanjuje prednost Beograđana

III ČETVRTINA

10 minut (58:63) -Laki pooeni Smailagića posle floutera Smita

8. minut (54:57) - Bitna trojka za Partizan koju postiže Kevin Panter. Šutirao je kapiten crno - belih preko Ivišića na isteku napada i pogodio. Na drugoj strani Dovkins vraća trojku. Zakucava i Ivišič i SC Derbi je na samo -1

7. minut (51:54) - Pogađa Kapusta oba penala posle nesportske lične greške Doužera. Baćović u narednom napadu ne uspeva da zakuca, ali ga je faulirao Balša Koprivica.

6. minut (48:54) - Lako zakucavanje Dovkinsa u kontri. Promašuje Ponitka šut za tri, ali Koprivica hvata njegov promašaj i zakucava za nove poene

5. minut (46:52) - Briljira Balša Koprivica u ovim trenucima. Novi poeni za centra Partizana. Poene za SC Derbi postiže Dovkins, da bi u sledećem napadu Naneli bio precizan za tri

4. minut - (44:47) - Sjajan napad Partizana. Strpljivo su crno-beli gradlili akciju koju je lakim zakucavanjem završio Koprivica.

3. minut - (44:45) - Pogađa Dovkins iz teške pozicije, ali dobija tehničku grešku zbog ispružene noge prilikom šuta. Precizan je i Balša Koprivica uz zvuk sirene

2. minut (42:42) - Produžio je Kapusta prvi korak, promašio zicer, ali njegov promašaj "skuplja" Ivišić koji će imati dva penala. Polovičan je centar Derbija sa linije za slobodna bacanja

1. minut (41:42) - Pogađa Naneli težak šut preko ruke. Posle promašaja Nanelija u narednom napadu Koprivica zakucava, a Dejan Jakara traži minut odmora za svoj tim.

II ČETVRTINA

10. minut (41:38) - Poentira domaći sastav, ali Panter pogađa uz faul na drugoj strani. Pogađa i dodatno slobodno bacanje kapiten Partizana.

8. minut (35:35) - Derbi uspeva da postigne poene posle dužeg vremena. Dobru akciju završio je Ivišić zakucavanjem. Dobro se snalazi Alen Smailagić i postiže poene iz teške pozicije

7. minut (33:33) - Posle nekoliko praznih minuta i grešaka na obe strane, Naneli je fauliran prilikom šuta za tri poena. Pogađa Partizanov bek sva tri penala. Krade Ponitka loptu i zakucava.

4. minut (33:28) - Pogađa Doužer iz tajm-auta i smanjuje prednost domaćih. Greši Mirković u napadu, dok Kaboklo postiže lake poene posle ofanzivnog skoka. Kakav potez Doužera. Sustigao je igrača Derbija u kontri i levom rukom mu izbio čistu loptu.

2. minut (29:24) - Dobar potez Jaramaza koji postiže poene u kontri uz faul. Siguran je plej Partizana i sa linije penala.

1. minut (29:22) - Odlično otvaraju Podgoričani drugi kvartal, a novu trojku za svoj tim pogađa Luka Bogavac. Na drugoj strani težak šut pogađa Naneli.

I ČETVRTINA

10. minut (26:20) - Pogađa Panter posle poena domaćeg sastava. Uspevaju "studenti" da dođu do novih poena sa linije za slobodna bacanja. Kaminski je fauliran u poslednjim trenucima i uspeva da pogodi sa linije penala i smanji prednost SC Derbija.

8. minut (22:16) - Sjajno dodavanje Kapuste i laki poeni na obruču za Baćovića. Već peta asistencija za plejmejkera "studenata". Pogađa dodatno slobodno bacanje Baćović

7. minut (19:14) - Promašuje trojku Bruno Kaboklo, a Dovkins efektno zakucava i "tera" Obradovića da zatraži tajm-aut.

6. minut (17:14) - Dobra akcija Kapuste i Baćovića, Podgoričani opet imaju prednost. Luka Bogavac postiže poene iz tranzicije.

5. minut (13:14) - Promašuje Trifunović trojku. Borna Kapusta hvata defanzivni skok i asistira Dovkinsu koji "cepa mrežicu". Dobar potez Danila Anđušića. Napravio je korak prednosti, ušao u kontakt i pogodio uz dodatno bacanje

Danilo Anđušić Foto: SC Derby/Filip Filipović

4. minut (10:12) - Hadžibegović je fauliran na šutu za tri poena i uspeva da pogodi dva penala. Pi Džej Doužer pogađa svoju prvu trojku na meču

3. minut (8:9) - Nova trojka za podgorički sastav koju postiže Dovkins, ali na drugoj strani  postiže poene Uroš Trifunović.  Poentira domaći sastav sa linije za slobodna bacanje.

2. minut (3:7) - Uzvraćaju podgovričani preko Hadžibegovića koji postiže trojku. Odlična asistencija Anđušića za Koprivicu koji beleži lake poene. Faul za SC Derbi, prekršaj je napravio Pi Džej Doužer

1. minut (0:5) - Poentira Partizan u prvom napadu na obruću. Na drugoj strani Ivišić promašio zicer, a Anđušić to kaznio pogotkom van linije 6,75

- Partizan u ovaj meč ulazi bez Alekse Avramovića koji je na poštedi, dok se Zek Ledej još uvek nije vratio iz Amerike. u sastav crno - belih vraća se Džejlin Smit.

PRE MEČA

Ovaj meč za crno - bele dolazi posle poraza od Reala u Evroligi, a ukoliko trijumfuju izjednačiće se na drugom mestu sa ekipom Budućnosti, koja je ranije poražena od FMP-a.

Sa druge strane, SC Derbi je u prošlom kolu poražen od Mege, te će silno motivisan ući u duel sa Beograđanima.

Podsećanja radi, Podgoričani su veliki "dužnici" četi Željka Obradovića jer su početkom sezone slavili u finalu Superkupa ABA lige.

Pred ovaj susret trener Partizana Željko Obradović je naveo da Derbi zaslužuje maksimalno poštovanje.

- Ritam utakmica se nastavlja, na redu je ABA liga. Menjamo čip kao i uvek, uz maksimalno poštovanje prema Studentskom centru. O njima se sve zna, u pitanju je ekipa koja zaista igra veoma dobro, napravili su podvig osvajanjem Kupa Crne Gore i zaslužuju maksimalno poštovanje - rekao je Obradović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    24. mart 2024 | 19:16

    Baš ih preslišali, ma daj.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏅🏅🏅🏀🏀🏀

    24. mart 2024 | 18:47

    Играју против студената, имају своје судије и опет се муче...нису своји после 3 пораза у месец дана од Звезде...

  • Др

    24. mart 2024 | 18:23

    Доминира Копривица!? Зар сте слепи? Зар не видите да доминирају судије!? Хајде , не брукајте се више!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA