≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jović i Majami pregazili Kavse, Janis "gurnuo" Jokića i Denver na prvo mesto Zapada

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbin ubacio osam poena, Majami u jednom trenutku vodio +45

  • 0
Janis Adetokumbo Foto: AP/Tanjug

U situaciji kada im je sve polazilo za rukom na terenu, ubedljiva pobeda nad Klivlendom bio je jedni i logičan sled događaja kada je u pitanju Majami! Na kraju je i bilo tako, slavili su rezultatom 121:84 i nastavili trku za TOP 6!

Srpski reprezentativac Nikola Jović imao je solidno veče, ubacio je osam poena - od čeka su dve trojke - za 19 minuta koliko je proveo na terenu. Dodao je i jednu asistenciju.

Koliko je Majami bio superioran govori i podatak da su u poslednjoj deonici, u jednom trenutku, imali čak +45, što je njihovo najveće vođstvo do sada u sezoni. Prethodno su imali +33, takođe protiv Kavsa u novembru.

Hejvord Hejsmit je sa 18 poenja bio najefikasniji igrač Vreline, dok je Bam Adebajo ostvario dabl-dabl učinak sa 15 poena i 16 skokova. Džimi Batler je dodao 15, dok su po 14 imali Tomas Brajant i Teri Rozije.

Kada je u pitanju Klivlend, Evan Mobli je ubacio 15 poena i bio je jedini dvocifrena na ovom meču. Alen, Bejts, Garland i Džons su imali po devet.

Milvoki i Janis Adetokumbo odigrali su sjajan meč protiv Oklahome i pobedom od 118: 93 pomogli su Nikoli Jokiću i denveru da zasednu na čelo Zapada.

Nagetsi sada imaju skor 50:21, Tanderi su na 49:21 i imaju meč manje, dok je Minesota slavila u noći između nedelje i ponedeljka protiv Golden Stejta (114:110) i ima 49:22.

Janis je meč završio sa 30 poena, 19 skokova i četiri asistencije, dok uzroke poraza Tandera možemo da tražimo i u drugoj najgoroj partiji koju je zabeležio Šaj Gildžes - Aleksander.

Naime, najbolji igrač Oklahome zabeležio je samo 12 poena u ovom meču, a Džoš Gidi sa 119 i Džejlen Vilijams sa 18 bili su najbolji u gostujućem timu.

S druge strane, Kris Midlton je ostvario tripl-dabl učinak, doduše mršav, u redovima Baksa: 11 poena, 10 skokova, 10 asistencija. Bobi Portis je imao 15 poena, Bruk Lopez 14, a Lilard i Konakton su privredili sa 11.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA