Vreme čitanja: oko 1 min.

Dubai ih savladao, a oni osvojili turnir: Ulm šampion Evroliginog turnira za mlade u Emiratima

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klinci nemačkog predstavnika srušili Žalgiris

  • 0
"Koka-kola" Arena Foto: Karim SAHIB / AFP / Profimedia

Košarkaši Ulma slavili su protiv ekipe Žalgirisa u Dubaiju na jednom od kvalifikacionih turnira za finalni Evroligin turnir za mlade.

Izvanrednu partiju imao je Noa Esengu sa 33 poena, 18 skokova, dve asistencije, tri ukradene lopte, četiri rampe i čak 16 puta je bio fauliran, pa je šutirao 21 slobodno bacanje. Na kraju je imao indeks korisnosti čak 54. Džoel Cvik je dodao 20 poena, Džervis Šefs 12, Džordan Muler 10.

U timu Žalgirisa istakao se Mantas Žuzenas sa 28 poena i 16 skokova, Nedas Raupelis je dodao 18 poena i 10 skokova, a Dovidas Bujka 15 poena.

Titula prvaka je pripala Ulmu, dok je drugo mesto zauzela ANGT ekipa Dubaija, odnosno najbolji mladi igrači iz ekipa koje se nisu kvalifikovale. Slavili su protiv Asvela rezultatom 86:79.

Kao najbolji se istakao Elise Asuj sa 23 poena, Maksense Lemoin je imao 14 poena i osam asistencija, a Teo Airhenbuva je ubacio 19 poena. Iz Asvela istakli su se Johan Sisoko sa 24 poena i 10 skokova, a još jedini dvocifreni je bio Roj Krupnikas sa 22 poena.

Dubai je prvi put u istoriji ugostio Evroligu u svom gradu, a pokazao se kao fantastičan domaćin što može dosta značiti u donošenju odluke za ulazak tima u Evroligu.

(Telegraf.rs)

Video: Partizan napravio lepu uvertiru pred Olimpijakos

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA