≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bogdanović ubacio 22 poena najboljem timu NBA lige, Atlanta od -30 do pobede u drami

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deandre Hanter je zapečatio sudbinu Seltiksa na 9.2 sekunde do kraja

  • 0
Bogdan Bogdanović Foto: AP/Tanjug

Sve je mirisalo na katastrofu, gubila je Atlanta čak 30 razlike od Bostona kod kuće, ali su Bogdan Bogdanović i ekipa smogli snage za preokret i upisali su važan trijumf u borbi za TOP 6 - 120:118!

Seltiksi su sa nizom od 20 pobeda u 22 meča, i sa čak devet uzastopnih u NBA, stigli u Stejt Farm Arenu i posle trojke Ala Horforda sredinom druge deonice vodili su sa 68:38.

Malo ko je tada verovao da će Hoksi uspeti da se vrate u meč, te ne čudi delirijum u dvorani kada je Deander Hanter na 9.2 sekunde do kraja, posle jednog ofanzivnog skoka domaćeg tima, ubacio trojku za 120:116 i tako rešio pitanje pobednika.

Bogdanović je bio sjajan i najboljem timu NBA lige, gledajući broj pobeda, spakovao je 22 poena, četiri skoka i tri asistencije. Uz to je ubacio četiri trojke i nastavio onaj svoj niz kada su u pitanju uzastopne "trice", drugi najbolji franšize.

Dežouonte Mari je u poslednjem minutu položio loptu za 117:116, da bi Džejlin Braun promašio trojku prilikom isteka vremena, a ključnu ulogu pre te trojke odigrao je i Klink Kapela.

Nakon što je Mari promašio skok, Kapela svoj nije i ddoao je Hanteru. Ovaj je mogao da sačeka, novi napad je bio i Seltiksi bi morali da prave faul, ali se podigao i hladnokrvno ubacio trojku.

Topljenje prednosti Seltiksa usledilo je sredinom treće deonice, kada je Atlanta smanjila na 78:75. Zatim su prvi put poveli trojkom Metjuza za 97:96 na 9.42 minuta do kraja.

Hanter je sa 24 poena bio najefikasniji, Mari je imao 19 poena i 15 asistencija, dok je Vit Krejči sa 16 poena dao značajan doprinos. Kapela je tradicionalno ostvario dabl-dabl učinak sa 14 poena i 12 skokova, a 13 je dodao Bruno Fernando.

Džejson Tejtum je sa 37 prednjačio kada je u pitanju Boston, Džejlin Brain je imao 24, Porcingis je dodao 17, a Pričard 15 sa klupe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA