Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su parovi plej-ofa ABA 2 lige: Evo protiv koga igraju Spartak, Vojvodina i Zlatibor za ulazak u elitu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Promenjen je i sistem takmičenja i više nema završnog turnira

  • 0
KK Spartak Subotica, KK Vojvodina Novi Sad, KK Zlatibor Čajetina Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Balonom u Širokom Brijegu završen je i poslednji turnir ligaškog dela sezone ABA 2 lige. Srpski klubovi ostvarili su veliki uspeh, pošto su zauzeli sve tri čelne pozicije pred plej-of i slove za glavne favorite za plasman u najbolji rang regionalne košarke naredne takmičarske godine.

Situacija je takva da se sistem takmičenja promenio u odnosu na prošle godine, pa će Spartak iz Subotice, Vojvodina iz Novog Sada i Zlatibor iz Čajetine imati nešto teži posao da se domognu mesta u eliti.

Umesto finalnog turnira na terenu prvoplasirane ekipe iz ligaškog dela sezone, u četvrtfinalu, polufinalu i finalu igraće se po dve utakmice, pri čemu će se zbrajati poeni iz njih i dalje će prolaziti tim koji bude dao više zbirno u tim duelima. Naravno, po jedan meč igrao bi se na terenima obe ekipe.

Uz to, propisi posle ulaska Dubaija su takvi da bi u ABA ligu mogao da uđe samo još jedan srpski tim, pošto je nacionalni ključ proširen na šest ekipa maksimalno iz jedne zemlje. To znači da bi u slučaju da srpska ekipa osvoji ABA 2 ligu, a druga bude bila poražena u finalu, baš ta ekipa igrala baraž za opstanak sa najslabije rangiranom srpskom ekipom ove sezone iz ABA lige.

Određeni su svi parovi takmičenja, koje će ubrzo početi. Sastaće se:

Spartak Subotica - Helios Domžale

Široki Brijeg - MZT Skoplje

Vojvodina Novi Sad - Sutjeska Nikšić

Zlatibor Čajetina - Podgorica

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by NLB ABA League 2 (@aba.liga2)

U polufinalu bi se ukrstili pobednici mečeva Spartak Subotica - Helios Domžale i Široki Brijeg - MZT Skoplje, odnosno Vojvodina - Sutjeska Nikšić i Zlatibor Čajetina - Podgorica.

Četvrtfinalni dueli su na programu 10. i 17. aprila, polufinala se igraju 24. i aprila i 2. maja, dok je finale zakazano za 8. i 14. maj.

(Telegraf.rs)

Video: Baždar: Ostvarila mi se želja, debitovao sam za reprezentaciju Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA