≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo ko je srpski košarkaš koji je doživotno suspendovan: Bio je kapiten FMP-a, u Borcu briljirao u ABA ligi

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U poslednje vreme se bavio basketom

  • 8
Marko Radonjić Foto: MN Press / ds

Poznati srpski košarkaš Marko Radonjić zaradio je doživotnu suspenziju od strane FIBA zbog učešća u nedozvoljenim radnjama klađenja i nameštanju utakmica.

Bivši igrač, koji se u poslednje vreme posvetio basketu 3x3 neće više moći da se bavi bilo kakvim profesionalnim aktivnostima, pa tako neće moći ni da se bavi trenerskim poslom.

Nekadašnji plejmejker (31) je karijeru započeo u Napretku 2011. godine, nakon čega je svoj put do ABA lige krčio kroz Slogu, Vojvodinu, Borac, slovenačku Iskru, Dimanik, nivo Pazar i Balkan iz Botevgrada.

Od 2020. do 2022. godine bio je i član FMP-a, gde je čak bio i kapiten, a tokom sezona 2020/21 i 2021/22 u proseku breležio 6 odnosno 8.9 poena u aBA ligi.

U prošloj kampanji nosio je opremu Borca iz Čačka po drugi put i na 24 duela davao 10.5 poena, 3.4 skoka i 2.2 asistencije. Na kraju kampanje odlučio je da se posveti basketu.

Tokom leta je nastupao za kineski tim Vuši Huišan i osvojio je tri turnira, dok je na čelendžeru u Novom Sadu bio drugi.

(Telegraf.rs)

Video: Ruska senzacija nije dopingovana: Sud ukida suspenziju Kamili Valijevoj, jedan detalj bio spasonosan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA