Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski centar zablistao u Francuskoj: Vujić sa 15 poena predvodio Lil do važne pobede u borbi za plej-of

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni su na domaćem terenu uspeli vrlo ubedljivo da savladaju ekipu Denan-Volter

  • 0
Mladen Vujić Foto: MN Press

Sve bolje igra srpski centar, Mladen Vujić posle povratka na teren zbog manje povrede. Ove večeri je on u okviru 26. kola Pro B šampionata u Francuskoj predvodio svoj Lil do ubedljive pobede nad Denan-Volterom na domaćem terenu - 87:66.

Dilema oko pitanja pobednika nije postojala, jer je Lil posle samo šest minuta igre na ovoj utakmici uspeo da dođe do dvocifrene prednosti koju je "ljubomorno" čuvao sve do samog kraja. Bio je to i lokalni derbi, jer dva grada deli tek oko 30 minuta puta.

Mada Vujić danas nije bio u startnoj postavi, pokazao je da njegov trener može i te kako da računa na njega, pošto je sa klupe uspeo da ubaci čak 15 poena, čime je bio najefikasniji akter svog tima, ali i cele utakmice.

Šutirao je 7/13 za dva poena, dok je sa linije za slobodna bacanja bio polovičan i imao je 1/2. Pored toga, Mladen je došao do četiri skoka i još dve asistencije za 21 minut proveden na parketu.

Njemu je ovo prva sezona u inostranstvu, pošto je pre toga igrao isključivo u Srbiji i regionu i nosio je dres Mege, OKK Beograda i Podgorice sa kojom je igrao u ABA 2 ligi.

Za sada beleži 8,1 poen po meču za Lil u Pro B šampionatu, dok je u Liders kupu imao još bolji prosek od 10,6 poena.

Uz novi, treći vezani trijumf, Lil se sada ušunjao na deobu sedmog mesta na tabeli Pro B lige. Prvih osam timova plasiraće se u četvrtfinale.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Brutalna rampa Đurišića za Hangu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA