Vreme čitanja: oko 1 min.

KLS se javio zbog Srbina koji je suspendovan doživotno: "Mi smo se uvek borili protiv malverzacija u košarci"

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkaška liga Srbije je iznela svoj stav

  • 1
Marko Radonjić Foto: ABA 2 liga - Helios Domžale - Filip Barbalič

Srpska košarka je još jednom dospela u žižu javnosti, ali, ovoga puta ne u toliko dobrom svetlu, pošto je FIBA odlučila da suspenduje poznatog igrača Marka Radonjića zbog njegove umešanosti u nameštanje utakmica.

FIBA je odlučila da ga doživotno suspenduje iz svih takmičenja koja su pod njenim okriljem, te tako neće moći da nastupa u njima ni kao košarkaš, ni kao trener, niti u bilo kojoj funkciji.

Tokom karijere je igrao za Napredak iz Kruševca, Slogu, Vojvodinu, Borac iz Čačka, Novi Pazar, FMP, Iskru Svit i Balkan Botevgrad, a zbog njegove situacije se oglasila i Košarkaška liga Srbije.

Saopštenje KLS-a prenosimo u celosti.

- Košarkaška liga Srbije pruža punu podršku Međunarodnoj košarkaškoj federaciji FIBA koja je u utorak 26.03.2024.godine objavila da je kaznila srpskog igrača Marka Radonjića doživotnom suspenzijom zbog nameštanja utakmica. Košarkaška liga Srbije je oduvek kao prioritet isticala očuvanje integriteta sporta i davala ogromnu važnost borbi protiv svih vrsta pokušaja zloupotreba i malverzacija u košarci.

- Osim podrške krovnoj organizaciji FIBA, Košarkaška liga Srbije je želela da se oglasi ovim putem, kako bi sprečila bilo kakve spekulacije vezane za našu ligu, zato što je igrač sankcionisan zbog nameštanja mečeva u inostranstvu kao igrač stranog kluba. Kao pouzdani partneri FIBA, sa kojom kao liga imamo saradnju i sa kojom smo zajedničkim radom u poslednjih nekoliko godina učinili mnogo na dodatnom povećanju regularnosti srpske lige, uvereni smo da će ovakve sankcije pomoći da se ovakvim anomalijama definitivno stane na put.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miško

    27. mart 2024 | 20:28

    A kako ste se to borili? Zašto ovo niste videli? Da li su kažnjeni klubovi koji su nameštali utakmice? Da li je moguće da neko veruje da igrači sami nameštaju utakmice, a da to ne znaju čelnici i treneri klubova? Da li stvarno mislite da smo toliko naivni da mislimo da su to sami od sebe radili i da niko u klubovima to nije znao? Eto zato niko i ne gleda KLS, a troše se milioni evra državnih para godišnje na tu ligu, nameštene utakmice i ćitava prvenstva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA