Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nekima je moj potez da pređem u Vojvodinu bio čudan": Zoran Nikolić sa Novosađanima i dalje juri ABA ligu

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je u intervjuu za podgoričke "Vijesti" istakao da je jako zadovoljan uslovima u Srpskoj Atini

  • 0
KK Vojvodina - KK Partizan Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Vojvodine dominiraju na oba polja ove sezone. Trenutno su lideri Košarkaške lige Srbije na četiri kola pred kraja, a u ABA 2 ligi su u ligaškom delu šampionata stigli do druge pozicije i saznali su da će se u plej-ofu prvo sastati sa ekipom Sutjeske iz Nikšića.

Jedan od ključnih šrafova ovogodišnjeg sastava Vojvodine jeste crnogorski centar, Zoran Nikolić, koji je sakupio ogromno iskustvo igrajući za Budućnost, Igokeu, francuski Le Portel i Megu.

U razgovoru za crnogorske "Vijesti", on je istakao da je vrlo zadovoljan učinjenim na balonu u Širokom Brijegu, gde je ekipa Vojvodine stigla do tri pobede kojima je obezbedila drugo mesto pred plej-of.

- Generalno, imali smo dobar "balon" u Širkom Brijegu, ostvarili smo tri pobede. Moglo je tako da bude i u Novom Sadu, ali smo, nažalost, izgubili od MZT-a. Igrali smo protiv TFT-a i Šibenke, ekipa sa začelja tabele i lako ih pobedili. Rasporedili smo minutažu, jer ritam nije lagan. Na kraju smo savladali Zlatibor i osigurali drugo mesto. Igraćemo protiv Sutjeske u četvrtfinalu - podvukao je Nikolić.

Njegov transfer u Vojvodinu prethodnog leta je daleko odjeknuo, a Nikolić ističe da je jako zadovoljan uslovima u Novom Sadu i saradnjom sa mladim trenerom, Milošem Isakov-Kovačevićem.

- Veoma sam zadovoljan. Nekome je moj potez da pređem u Vojvodinu bio čudan, ali sam dosta o tome razmišljao. Znao sam gdje dolazim, kakav je sistem. Način igre mi je odgovarao, kao i filozofija trenera Miloša Isakova Kovačevića. Lako sam se uklopio, neke momke sam odranije i znao... Srećan sam, uživam, mislim da igramo dobru košarku. Bilo je pored Le Mana još ponuda. U tom trenutku mi je ponuda Vojvodine najviše odgovarala, jer klub ima ambicije da ide na viši nivo, da napreduje, tako da je to presudilo da donesem odluku - istakao je Nikolić za "Vijesti".

KK Vojvodina Novi Sad - KK MZT Skoplje Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Prognozirao je i šta Vojvodinu čeka u okršaju sa Sutjeskom iz Nikšića, njegovog, inače, rodnog grada.

- Sutjeska je kvalitetna ekipa, znam skoro sve momke, jer smo sugrađani. Nažalost ove sezone nisu imali sreće sa povredama, kad je trebalo da uhvate bolji ritam, omele bi ih povrede. U Široki Brijeg su došli bez nekoliko košarkaša, onda se povredio Nikola Kočović. Na svakoj poziciji imaju dobre igrače. Imaću priliku da igram protiv bivših igrača iz reprezentacije i kluba. Favoriti smo, ali to ne mora ništa da znači. Mislim da će biti dobre utakmice za gledanje - zaključio je Zoran Nikolić.

(Telegraf.rs)

Video: Mario Hezonja: Partizan ima šanse za plej of, možda se opet sretnemo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA