Vreme čitanja: oko 1 min.

Dragan Bokan: "Nema ulaska Dubaija i nema proširenja ABA lige!"

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Budućnosti smatra da Dubai nema pravnog osnova da uđe u ABA ligu

  • 2
Dragan Bokan, Budućnost Printskrin: Youtube / Budućnost VOLI

Predsednik Budućnosti iz Podgorice, Dragan Bokan, je danas za "RTCG" naglasio da ulazak Dubaija u AdmiralBet ABA ligu nije moguć jer nedostaje pravni osnov za to.

Budući da su svi klubovi vlasnici ABA lige, osim Budućnosti i Partizana, glasali za ulazak kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bokan ističe da ta odluka nije legalna jer nije postignuta jednoglasno.

- Nema ulaska Dubaija i nema proširenja lige. Zašto? Ne može se doneti odluka većinom nego jednoglasnošću. Samo takva odluka može da menja propozicije takmičenja i proširi ligu - rekao je Bokan.

On tvrdi da Budućnost nije imala razloga da učestvuje u Skupštini zbog neregulisanih pitanja unutar same lige.

- Vlasnička struktura prvo mora da se usavrši, pa idemo na te teme. Tu nije bilo volje i zato mi nismo hteli da učestvujemo i gubimo vreme na nešto što društvenim ugovorom nije zakonito - objasnio je Bokan, detaljno obrazlažući situaciju oko prijema Dubaija.

Na kraju je zaključio kako odluka mora biti jednoglasno donesena.

- Dezinformacija je da je doneta odluka o ulasku Dubaija. Ja vam sada sa pravne strane kažem da to nije istina. Dubai ne može da uđe ako nije jednoglasno. Zato što se po društvenom ugovoru kaže, odnosno jasno piše da samo ABA liga može da pozove bilo koji drugi klub mimo Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore jedino jednoglasnom odlukom. Tražite društveni ugovor i pročitajte ga - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Video: "Odlučili smo da preuzimamo protiv Pantera...": Barcokas objasnio šta je bilo ključno kod preokreta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA