≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bogdanović briljirao, trojkom doneo produžetak! Atlanta košem u poslednjoj sekundi srušila najbolji NBA tim

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Luda" utakmica!

  • 1

Nakon bogate noći u NBA ligi po pravilu ide ona sa manjim brojem utakmica, ali ovog puta nas ti nije sprečilo da gledamo spektakl.

Košarkaši Atlante Hoks porazili su najbolji tim NBA lige, logično i Istoka Boston Seltikse posle produžetka 123:122 i tako nastavili svoj put ka plej-inu.

Izvanredna utakmica u "Stejt Farm Areni" priredila nam je sve ono što očekujemo od košarke, preokrete, lepe poteze, koševe u poslednjim sekundama i naravno efikasne poentere.

Među njima je bio i Bogdan Bogdanović, pa je za čak 43 minuta u igri ubacio 24 poena (9/19 FG, 2/8 za tri) uz 7 skokova, 5 asistencija, ukradenu loptu i dve izgubljene.

Najbitniji potez Bogi je izveo na tridesetak sekundi pre kraja regularnog dela meča, kada je pogodio trojku za 112:112 i duel odveo u produžetak.

Treba istaći da je i drugu trojku na utakmici Bogdanović ubacio samo dva minuta ranije za 109:108, ali je duo Džejlen Braun - Džejson Tejtum zamalo prevagnuo.

Tokom samog meča viđena je čak 41 promena u vođstvu (?!) i niti u jednom momentu ekipe nisu išle iznad sedam poena viška, od drugog poluvremena čak i pet.

Na kraju je junak meča bio Dedžonte Marej i tp u svakom smislu! Ubacio je dvojku u poslednjoj sekundi za konačan rezultat, a bio je i najefikasniji sa 44 poena i po 7 skokova i asistencija.

Diandre Hanter je u pobedničkom timu dodao 21 poen i 13 skokova, dok su kod gostiju Tejtum i Derik Vajt imali 31 poen, 7 skokova i 6 dodavanja za koševe odnosno učinak od 22/7/5. Kristaps Porzingis je doprineo sa 20 poena i 7 skokova.

U pobedničkom sastavu nije bilo Treja Janga.

Boston je već obezbedio prvo mesto na Istoku sa skorom 57-16, dok Atlanta sada može da napadne i devetu poziciju i ima učinak 34-39.

Ovo je inače bila druga pobeda Hoksa protiv Seltiksa u samo nekoliko dana. Domaćin je u tom okršaju napravio najveći preokret u istoriji franšize (38:68) i slavio sa 120:118.

Treba dodati da je u drugom meču noći Nju Orleans porazio Milvoki 107:100. Zajon Vilijamson i Si Džej Mekalum su sa 28 i 25 poena neutralisali učinak Janisa Adetokumba od 35 i 14 skokova.

(Telegraf.rs)

Video: Brutalno zakucavanje Bogdanovića pa u sledećem napadu neverovatna trojka: Vrhuska partija Bogdana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sexo

    29. mart 2024 | 07:26

    Na snimku nije trojka a i malo je pocrnije tacno da ga coek' ne pozna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA