≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog jednog čoveka Džordan je postao najbolji ikada: Od 3,35 dolara po satu do NBA zvezda i istorije

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatna priča individualnog trenera brojnih NBA zvezda

  • 0
Majkl Džordan, Tim Grover Foto: Printscreen/Youtube

Da život piše romane pokazalo se nebrojano puta, a takav je život prošao i Tim Grover, momak indijskog porekla iz Londona koji je sreću za boljim životom u Sjedinjenim Američkim Državama. Život ga je odveo do vrha NBA lige u saradnju sa najboljima od najboljih.

Ime Tima Grovera možda nije poznato većini, ali je nezamenjiva figura u svetu sporta, posebno NBA zvezda poput Majkla Džordana, Kobija Brajanta i drugih. Grover je bio taj koji je kroz intenzivan rad oblikovao tela sportista, pretvarajući ih u savršene mašine.

Prvobitno je bio zainteresovan za medicinu, ali je postao individualni trener i pronašao posao u maloj teretani, zarađujući samo 3,35 dolara na sat. Sve se promenilo kada je jedno od njegovih pisama dospelo do Majkla Džordana, koji je bio zaintrigiran Groverovim nekonvencionalnim pristupom treningu.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Objavu dijeli Jackson Kurtz (@sorrymsjackson33)

Njihova saradnja trebala je da traje 30 dana, a na kraju trajala je više od 15 godina, tokom kojih je Grover razvio jedinstvene metode rada.

- To je lekcija da najbolji od najboljih uvek žele da budu bolji. Radne sesije su bile veoma intenzivne. Radili smo najluđe stvari - rekao je Grover svojevremeno.

Grover nije samo oblikovao tela sportista, već je i podsticao njihov mentalni sklop. Njegovi treninzi bili su usmereni na poboljšanje svih aspekata igre, kako fizičkih, tako i mentalnih.

- Ako je koristio jedan deo tela više od drugog, morali smo da ga više treniramo, a ne podjednako. Rekao mi je da ne želi da radi ono što su svi radili jer nije želeo da bude kao svi - izjavio je Grover.

Kroz njegove ruke prošli su neki od najvećih sportista u istoriji, uključujući Majkla Džordana i Kobija Brajanta. Iako je Grover smatrao Džordana najvećim sportistom svih vremena, skroman je bio u vezi sa svojim doprinosom, ističući važnost rada tima i samih sportista u postizanju uspeha.

Tim Grover je trenutno uspešni biznismen, motivacioni govornik, a i dalje se bavi individualnim treniranjem posebnih klijenata. Takođe, osnivač je velike teretane u Čikagu na 5.600 metara kvadratnih, koja u sklopu sebe ima četiri velika terena NBA dimenzija. Teretana gde treniraju veliki NBA igrači poput Dvejna Vejda, Devina Herisa, Žilberta Arenasa i mnogih drugih.

(Telegraf.rs)

Video: Toni Kukoč o evropskim igračima u NBA, Jokiću, Crvenoj zvezdi, beogradskoj publici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA