≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nikad luđa trka za šampiona KLS: Čak četiri ekipe mogu do pehara na tri kola do kraja, ovo odavno nije viđeno

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve bi moglo da se preokrene vrlo brzo kada je tabela u pitanju

  • 0
KLS, Košarkaška liga Srbije Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović, MN Press / N. Paraušić

Košarkaška liga Srbije ulazi u dramatičnu završnicu. Još tri kola preostala su pred poslednje svođenje računa, a i dalje se ne može ni nagovestiti koji tim će na kraju poneti titulu šampiona Srbije. Četiri ekipe teoretski i dalje mogu da se domognu pehara, pošto ih dele samo dve pobede! 

I svi oni su slavili u tek završenom 27. kolu, a reč je o timovima Vojvodine iz Novog Sada, Spartaka iz Subotice, Vršca i Zlatibora. I ne samo u ovoj rundi, već u pet poslednjih nijedna od vodeće četiri ekipe nema nijedan neuspeh što je podatak za nevericu.

Trenutno je lider ekipa Vojvodina iz Novog Sada sa 23 pobede i samo četiri poraza, drugoplasirani je Spartak iz Subotice koji ima 22 trijumaf uz pet neuspeha, dok treće mesto trenutno dele Vršac i Zlatibor sa skorom 21-6, pri čemu je tim iz Banata u prednosti u odnosu na Čajetince kada je međusobni odnos u pitanju.

Svima su do kraja preostale još tri utakmice i može se reći da je sve u rukama Novosađana. Ako dobiju sve tri utakmice do kraja, biće šampioni Košarkaške lige Srbije, a ako budu izgubili bar jedan, moraće da "strepe" iz razloga što Spartak ima bolji međusobni odnos u dvobojima sa njima. 

KK Vojvodina - KK Spartak, Aba 2 liga Foto: Nikola Tomić

Vojvodina će do kraja prvenstva, pak, dva meča igrati u gostima i to protiv Zdravlja u Leskovcu, koje je poslednjeplasirano na tabeli, potom će dočekati "bezbrižnu" Mladost iz Zemuna, da bi na kraju išli na teren Sloge u Kraljevo, koje je takođe skoro prebrinulo brige oko opstanka.

Sa druge strane, Spartak do kraja sve mečeve igra na strani. Kod kuće su Subotičani ostvarili neverovatan skor 15-0, a preostali su im dueli sa OKK Beogradom u Naselju "Braće Jerković" u Beogradu, potom i oni idu na megdan Zdravlju u Leskovac, da bi za kraj gostovali u Zemunu protiv Mladosti.

Kada je reč o Vršcu, oni bi morali da se nadaju porazima Vojvodine i Spartaka, a da sami dobiju sva tri meča prvo protiv Čačka 94 u gostima u Hali kraj Morave, zatim da sruše OKK Beograd kod kuće i da za kraj i sami budu bolji od Zdravlja u Leskovcu.

KK Vojvodina Novi Sad - KK Zlatibor Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

I Zlatibor vidi svoje nade, a baš kao i Vršac, mora da se nada porazima vodećih timova. No, može se reći da Čajetinci možda imaju i najteži raspored od svih, jer već u narednom kolu idu u Sombor, gde će igrati protiv Džokera koji se bori za plasman u Superligu. Potom ih očekuje lokalni derbi sa Slobodom iz Užica, koja takođe želi peto mesto, a zatim u poslednjem kolu putuju u Kragujevac na duel sa Radničkim. I sastav Marka Simonovića ima matematičke šanse da završi među pet najboljih.

Sa druge strane tabele, situacija je skoro pa rešena. Zdravlje je već ispalo iz konkurencije za opstanak, kao i Novi Pazar, koji ima šest pobeda i 21 poraz. Međutim, treba ipak sačekati i videti šta će se desiti sa Dubaijem i ulaskom srpskih timova u ABA ligu, pošto bi u tom slučaju moglo da dođe do pomeranja u KLS.

Ko će na kraju biti šampion Košarkaške lige Srbije?

Glasajte

RASPORED LIDERA KOŠARKAŠKE LIGE SRBIJE DO KRAJA TAKMIČENJA

VOJVODINA NOVI SAD (23-4)

Zdravlje Leskovac (G)

Mladost Zemun (D)

Sloga Kraljevo (G)

SPARTAK SUBOTICA (22-5)

OKK Beograd (G)

Zdravlje Leskovac (G)

Mladost Zemun (G)

VRŠAC (21-6)

Čačak 94 (G)

OKK Beograd (D)

Zdravlje Leskovac (G)

ZLATIBOR ČAJETINA (21-6)

Džoker Sombor (G)

Sloboda Užice (D)

Radnički Kragujevac (G)

Standings provided by Sofascore
(Telegraf.rs)

Video: Alen Smailagić pred Olimpijakos: "Tragično je šta se desilo, ali nije nas poremetilo"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA