≫ 

Vreme čitanja: oko 11 min.

Jokić = 26+18+16! Denver na Nikolinim krilima pregazio Klivlend sa +29, nastavlja trku za prvo mesto Zapada

Vreme čitanja: oko 11 min.

Nisu gotovo mogli da promaše sa distance u nekim momentima Nagetsi

  • 0
Nikola Jokić, Denver Nagets Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Denver Nagetsa ostvarili su više nego ubedljivu i komotnu pobedu u evropskom terminu na domaćem terenu protiv Klivlend Kavalirsa uz maestralno izdanje Nikole Jokića, koji je faktički jednom rukom i sam "zgužvao" gostujuće igrače svojom tripl-dabl partijom - 130:101!

Bila je to još jedna magična i fantastična partija Nikole Jokića za Denver Nagetse. Srpski centar je bio svuda - postizao je poene, hvatao skokove, delio asistencije i lekcije, nervirao se zbog nekih pomalo sumnjivih sudijskih odluka. I na kraju je to bio običan dan na poslu za njega i tripl-dabl već na polovini treće deonice.

Zaista se može reći da Klivlend nije imao ama baš nikakvo rešenje za našeg košarkaša, koji je dominirao u svakom aspektu i dalo se primetiti da kada je on na klupi, Kavalirsi uspevaju da pariraju, što nije bilo tako kada bi Nikola igrao. A tek da pomenemo da je pre ovog meča bio pod upitnikom zbog manje upale.

Statistika na kraju kaže da je Jokić imao 26 poena uz 18 skokova (četiri ofanzivna i 14 defanzivna), kao i 16 asistencija. Šutirao je 10/16 za dva, 1/2 za tri poena, kao i 3/5 sa linije penala. Imao je i jednu ukradenu loptu.

U Denveru su odlično odigrali još Kenatvijus Koldvel-Poup sa 22 poena, potom Redži Džekson sa 19 uz magiju od 5/5 za tri, kao i Majkl Porter Džunior koji je takođe imao 19 poena uz 3/5 sa distance.

Za Klivlend, najbolji meč odigrao je Ivan Mobli sa 23 poena, dok je Džeret Alen postigao 19, a Kris Levert je došao do 15. Može se reći da je podbacio Donovan Mičel koji je imao samo 13 poena pored svog imena.

Prelomna za ishod ovog meča bila je treća četvrtina zajedno sa završnicom druge kada je Denver uspeo da uhvati zalet. Odbrana Klivlenda se u potpunosti raspala u tim momentima, a šut Denvera se nije zaustavljao. Pogađali su trojke i Redži Džekson i Kentavijus Kaldvel-Poup i Majkl Porter Džunior, pa i Nikola Jokić. Skok je takođe bio glavna alatka Nagetsa. 

U prvom poluvremenu je Klivlend parirao, na momente je čak bio i daleko bolji od Denvera, ali se sve promenilo onog momenta kada su Nagetsi počeli da pogađaju sa distance. Od tada gotovo da nisu mogli ni da promaše, o čemu svedoči i skoro 70% preciznosti sa distance na odmoru. Vruće su bile ruke košarkaša Majkla Malouna.

Znali su koliko im znači pobeda na ovom meču, tako da su se svojski trudili da obraduju navijače na datum katoličkog Vaskrsa u evropskom terminu. Klivlend je pokušavao na sve načine da se barem nekako vrati u utakmicu, ali je bilo jasno da je vremena za tako nešto u poslednjoj četvrtini premalo.

Nagetsi su i bez Jokića u tih završnih 12 minuta parirali. Zaslužio je Nikola pošteno da se odmori, ali je ipak po odluci Malouna ušao da se malo razigra i u tim momentima uprkos visokom vođstvu Nagetsa. Bilo kako bilo, sve je ostalo na svom mestu, a srpski košarkaš dodatno je "ulepšao" brojke u svojim kolonama.

Nagetsi posle ove pobede imaju skor 52-23, a ostaće na trećem mestu Zapada, mada uz dva meča više od Oklahome i Minesote koji mogu da pokvare svoj odnos koji glasi na 51-22 u ovom momentu. Sa druge strane, Klivlend je na 45-30 i sada može da ih pretekne Njujork na trećoj poziciji Istoka.

Komentar meča uživo mogli ste da pratite uz Telegraf Sport.

UŽIVO Denver - Klivlend 130:101 (30:26, 35:30, 36:21, 29:24)

IV ČETVRTINA

12. minut (127:99) - Nova trojka KCP-ja. Ludilo, nova trojka Denvera. 20. na ovom meču. Tajson! Evo i pogotka Morisa... Gilespi spušta loptu u obruč, ali reč je o Kolinu. Gubi loptu Levert. Džons pogađa pod faulom. Sada je jasno da su košarkaši spustili ritam. Ušle su rezerve, a daleke dvojke i dalje padaju. Morisov novi koš.

9. minut (117:92) - Jokić puni kolone. Novi koš, potom skok... Privodi se ovaj meč kraju. A onda i asistencija Jokića za KCP-ja. Tajmaut Klivlenda. Užasan meč za njih, bez ikakve sumnje. Novi skok Jokića, potom koš Brauna, a onda opet skok Jokića posle promašaja Džonsa. Fauliran je. Navikli smo i da malo vidimo Skota Fostera u centru pažnje, a tako je i ovog puta... Nejasno je šta sada želi i zahteva od Malouna. Otišao je Nikola na klupu i neće ulaziti do kraja meča.

6. minut (110:92) - Igra se značajno usporila u ovom momentu, ali Votson i pored toga stiže do koša preko Moblija. Štrus je na drugoj strani iskoristio asistenciju Merila, da bi Jokić po ulasku na parket asistirao Votsonu za moćno zakucavanje. Alen održava balans, Votson sada promašuje, posle čega stiže i jako loš faul KCP-ja nad Štrusom na šutu za tri poena, a ovaj pogađa 2/3.

3. minut (106:85) - Čudno. KCP je dobio tehničku grešku. Pogodio je bacanje Mičel. Mobli je sada pogodio, a pošto je Gordon dirao obruč, dobio je tehničku, što opet koristi Mičel. Nema pogođenog bacanja za Moblija koji je fauliran na šutu. Kritičan početak Denvera u ovoj deonici, ali na svu sreću sada Mičel nije uspešan. I onda Džekson pogađa trojku, jako važno da se Klivlend ne vrati. Mobli je potom imao dva bacanja koja je realizovao, dok je Džekson uzvratio. Mobli zakucava.

- Jokić ima 24 poena, 14 skokova i 13 asistencija. Videćemo da li će ga Maloun držati na terenu tokom poslednje deonice.

III ČETVRTINA

12. minut (101:77) - Stiže pogodak Mičela za tri poena. Još jedna asistenciaj Jokića za Votsona. Krišćan Braun je pročitao Mičela i blokirao ga je. Holidej je pogodio ponovo za tri poena. Ali stiže trojka i za Merela. Ali ne vredi to kad Denver ima 16/23 za tri poena. Onda Jokić asistira još jednom za Votsona! Pa ovo je fenomenalno. Malo Denver sada ne vodi računa, pa prima dva poena od Leverta iz kontre. Sada nema trojke KCP-ja i to je to.

9. minut (94:69) - Da je sada Porter pogodio, to bi bio tripl-dabl Jokića! Ali nije... Alen je na vratio Klivlend na +17. Jokić dodaje do Gordona i to je asistencija za tripl-dabl! Potom su stigli i poeni, ima 20 poena, 10 skokova i 10 asistencija u ovom momentu. Jokić je na kraju uhvatio novi skok. Porter je pogodio za dva u padu, nastavlja se horor treća četvrtina Klivlenda. Faulirao je Jokić Štrusa, opet se buni Skotu Fosteru, glavnom arbitru. Dobio je tehničku grešku Jokić! Nijang je sam, ali nije pogodio za tri. Jokić na ofanzivnom skoku i novi su to poeni. Još dva poena za Jokića. 24 poena, 14 skokova, 10 asistencija. Onaj jedan raniji šut je bio trojka.

6. minut (83:64) - Šta je pogodio sada Nikola Jokić, au! Sa kapice! Ništa od Mičela na drugoj strani, potom malo i Denver komplikuje... Mobli će imati dva bacanja posle jakog faula košarkaša Denvera pod košem. Pogodio je oba penala. Džekson je promašio, a Levert je pogodio za Klivlend. Opet komplikuje Denver pod košem. Pokušavaju sada i jedni i drugi da budu atraktivni, ali ređaju se greške. Na kraju će biti napad za Denver. Nema koša Jokića, ali ide trojka Portera Džuniora. Poentira neverovatni Alen.

3. minut (78:58) - Fenomenalan start Denvera u drugom poluvremenu! Koldvel-Popu daje trojku, potom pogađa Porter Džunior, pa Redži Džekson za tri, nema koša Jokića, u međuvremenu je poentirao Mobli. Klivlend je opet zakomplikovao svoj napad. A Jokić je majstor, okret po čeonoj liniji i pogodak. I evo Denvera očas posla na +20! Idemo na tajmaut Klivlenda. Nastavlja se užas Kavalirsa, na kraju je Gordon fauliran posle svog promašaja na drugoj strani.

- Nikola Jokić posle prvog poluvremena ima 14 poena uz devet skokova i osam asistencija. Šutirao je 4/8 za dva, 1/2 za tri poena i 3/5 sa linije penala do sada.

II ČETVRTINA

10. minut (65:56) - Fauliran je sada Alen, pogodio je jedan penal, a onda kakva prelepa asistencija Jokića za Brauna! I ide i kontra Brauna, ode Denver na +8 i to je tajmaut Klivlenda. Postiže poene gostujući tim, ali ide trojka KCP-ja! Kratak je Garland, a onda Jokić uzima stvar u svoje ruke. Malo konfuzije na obe strane, a na kraju Moblijevi poeni. Ponovo malo konfuzije, malo su se spetljali Nagetsi. Još poena Jokića. I koš Klivlenda, to je to...

9. minut (53:49) - Greška Krišćana Brauna. Na drugoj strani skok Jokića. KCP je na kraju fauliran, imaće i dva slobodna bacanja. Pogodio je prvo, pa i drugo. Jokić je potom napravio faul, a onda je poludeo zbog jedne odluke sudija. Tu energiju je kanalisao, pogodio je uz faul. I bacanje je uspešno realizovano. Stiže i koš Brauna! Ali Alen je onda stigao do koša... Ide koš Alena, pa Holideja, pa onda Štrusa, pa i trojka KCP-ja!

6. minut (41:45) - Još jedna izgubljena lopta Nagetsa, kontra za Leverta i poeni uz faul, pa će imati i dodatno bacanje. Pogodio ga je. Veliki pad Denvera, sada nema ni koša Džeksona, ali na drugoj strani blokada Votsona nad Mičelom. I onda konačno, trojka Džeksona. To je oružje koje služi Nagetse na ovom meču. Umalo i da ukrade loptu KCP. Mičel bez trojke iz driblinga. Ni Koldvel Poup nije pogodio. I stiže kazna, Moris je lepo izbacio loptu i pogodio za tri. No, vraća to sjajni Porter Džunior! Sam kao duh Levert, to ne sme da se događa, trojka i za njega... Porter je izblokiran. Vratio se Jokić, a onda faul u napadu Portera. Poništena trojka. Vratio se na teren Jokić.

3. minut (35:36) - Džordan pravi faul u napadu, inače Jokić je na klupi. Nijang je pogodio polaganje, Džekson nije precizan, no nema ni trojke Merila. Međutim, posle promašaja Portera stiže i izjednačenje u vidu koša Garlanda. Trojkom seriju prekida Džekson, ali Mobli je tu da uzvrati. Votson gubi loptu, a onda Mobli stiže do zakucavanja, pa ide tajmaut Malouna. Posle njega do koša stiže Maloun. Donovan Mičel je izuzetno snažan i to će biti nova šansa za poene sa bacanja. Pogodio je oba.

I ČETVRTINA

12. minut (30:26) - Faul nad Nikolom Jokićem, imaće dva slobodna bacanja. Nikola je bio polovičan. Nijang je sada prošao kao brzi voz po liniji i pogodio je bez problema. Jokić je opet fauliran i još jednom će imati dva bacanja. Opet Nikola pogađa samo jedno od dva. I ide posle toga trojka kao kap Redžija Džeksona. Potom je fauliran Meril na šutu za tri od strane Džrua Holideja. Ipak čelindž traži Maloun. Ništa od faula! Skakaće se na centru za loptu. Ipak će biti posed za Klivlend. Meril sada nije pogodio za tri. I onda poeni Holideja! Garland će imati i dva bacanja. I on je polovičan. Levert krade loptu od Brauna, a Mobli je spustio loptu u obruč. Poslednji napad je za Denver. Jokić ostavlja loptu za Votsona, a ovaj ima dva bacanja. I on je polovičan. Jokić nije pogodio za tri na isteku četvrtine i to je kraj ove prve deonice.

9. minut (22:21) - Skok Jokića! Onda je i izblokiran od Alena... LeVert je pogodio novu trojku za Klivlend koji ima 3/3 sa distance, a Štrus je povukao za rame KCP-ja, pa je to prekršaj. Jokić je sada promašio, pa je uhvatio skok, ali na kraju lopta nije dirala obruč, pa se njegov drugi pogodak ne važi. Potom novi skok Jokića na drugoj strani. Braun bez poena, a ni Portera Džuniora. Lepa akcija Nijanga za Alena. Jokić je sada promašio, ali je tu bio Gordon da ga isprati. Mičel bez trojke... I konačno, evo pogotka Nikole iz reketa, prvi iz četvrtog puta.

6. minut (18:16) - Majkl Porter Džuinor stiže do svojih prvih poena, potom Garland u padu uzvraća na lep način. Opet Porter Džunior stiže do poena, a Klivlend ne koristi svoj napad preko Garlanda. Porter Džunior je ušao u seriju, novi njegov koš, kojim se Nagetsi vraćaju u igru. Nema poena ni za Alena, a Porter Džunior ovoga puta bez koša na poludistanci. Mobli je poentirao, uzvratio je Koldvel-Poup trojkom, a onda i još jednom! I idemo sada na tajmaut Klivlenda.

3. minut (6:11) - Donovan Mičel postigao je prve poene na ovom meču, posle čega na drugoj strani Gordon ima dva bacanja nakon faula Moblija. Bio je polovičan. Alen je takođe precizan za Klivlend, dok Džekson uzvraća na drugoj strani. Štrus nije uspeo da položi na drugom obruču, ali ni Gordon nije precizan na šutu za tri. Mičel zato pogađa iz driblinga sa distance. Nisu se potom sporazumeli Jokić i Gordon, pa je to izgubljena lopta Nikole... Zatim još dva poena Klivlenda preko Alena. I ide trojka Jokića! Prvi poeni našeg košarkaša! Alen ne pogađa preko Nikole. Vrlo loše dodavanje KCP-ja, izgubljena lopta i za Kavse. A onda polaganje Štrusa i idemo na prvi tajmaut koji traži Majkl Maloun.

- U toku je izvođenje himne Sjedinjenih Američkih Država i očekuje se da duel počne za oko pet minuta.

SASTAVI

Denver Nagets: Porter Džunior, Gordon, Jokić, Koldvel-Poup, Džekson

Klivlend Kavalirs: Štrus, Mobli, Alen, Mičel, Garland

KOMENTAR PRE MEČA

Bilo je malo "bojazni" oko toga da li će Jokić večeras zaigrati zbog manje povrede, ali je njegov trener Majk Maloun otkrio da će se srpski košarkaš naći na terenu, jer se oseća znatno bolje posle upale.

Međutim, ono što može da brine navijače Denvera jeste činjenica da još jednom neće igrati Džamal Marej, koji ima upalu desnog kolena, a Maloun neće imati na raspolaganju ni Vlatka Čančara, kao ni Zeka Nađija.

Denver je izgubio poslednja dva meča od Finiks Sansa i od Minesota Timbervulvsa, tako da je faktički prepustio Oklahomi i Minesoti prva dva mesta na tabeli Zapada.

Sa druge strane, Klivlend igra po sistemu toplo-hladno i sada je na trećoj poziciji sa 45-29, a Milvoki beži dva trijumfa ispred na drugoj poziciji, dok je Boston zasigurno prvi na Istoku.

Poslednji put su se Denver i Klivlend sastali 20. novembra kada su slavili Kavalirsi na svom terenu sa 121:109.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić ukrao loptu pa dobio saplitanje, na kraju izgubio napad:Ozbiljan bes Nikole zbog odluke sudija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA