≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je tabela ABA lige pred poslednje kolo: Partizan sigurno drugi, već se zna na koga će u četvrtfinalu!

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Igokea je "zakucana" na sedmom mestu bez obzira na ostale rezultate

  • 9
ABA liga, tabela Foto: ABA liga - Filip Roganović - KK Budućnost VOLI

Košarkaši Partizana pobedom nad ekipom Budućnosti obezbedili su drugo mesto na tabeli pred početak plej-ofa ABA lige, a na kolo do kraja ligaškog dela takmičenja. Pošto su crno-beli slavili i u Beogradu protiv Podgoričana, može se reći da je duel u poslednjem kolu protiv Zadra u poslednjoj rundi za tim Željka Obradovića bez rezultatskog značaja.

Crno-beli su ujedno i saznali rivala u četvrtfinalu ABA lige, pošto će to definitivno biti Igokea, koja ne može da spadne sa sedme pozicije, niti da napreduje, jer ima gori skor od Zadra, a bolji od Studentskog centra, koji bi jedini mogao sa njom da se izjednači.

Partizan će ujedno tako imati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu, a najverovatnije će tamo ponovo igrati protiv Budućnosti iz Podgorice koja je tako "zagarantovala" sebi treće mesto, dok je Crvena zvezda na prvom mestu i čuvaće "prednost" svog terena i u finalu, ako do njega bude došla.

Ono što je interesantno jeste da Zvezda i dalje ne zna svog rivala u četvrtfinalu i to bi mogli da budu ili Split ili Studentski centar, a više će se znati baš posle sutrašnjeg meča crveno-belih sa Studentima.

Srbija može da se pohvali da ima još jedan tim u prva četiri na tabeli u ovom momentu i to je Mega, koja će takođe imati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, a samo treba da savlada Igokeu u poslednjem melu kako bi se tu i definitivno zadržala.

Peto mesto pripada Cedevita Olimpiji koja ima isti skor kao Mega, ali gori međusobni odnos (15-10), dok je šesti Zadar (14-11), a za osmo mesto se bore Split (11-14) i Studentski centar (11-13).

Cibona, Borac i FMP dele deseto mesto sa skorom 9-16, pretposlednji je Mornar sa 6-19, dok je Krka poslednja na tabeli sa 5-20.

U plej-ofu, sistem takmičenja je takav da prvoplasirani igra protiv osmoplasiranog u četvrtfinalu, drugoplasirani ide na sedmoplasiranog, trećeplasirani na šestoplasiranog, a četvrtoplasirani na petoplasiranog.

U polufinalu se ukrštaju pobednici mečeva (1-8) i (4-5), kao i (2-7) i (3-6).

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Fenomenalno zakucavanje Makundua protiv Ledeja: Pogledajte sjajan potez iz završnice meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fikus

    31. mart 2024 | 21:36

    Zato je zvezda pustila megu, da bi igrali prijateljsku utakmicu u polufinalu. Dogovor raznatovica i covica

  • Van Helsing

    31. mart 2024 | 21:53

    Prvi tim iz Laktasa protiv drugog tima iz Bg

  • Matematičke šanse ko u EL

    31. mart 2024 | 23:29

    A odakle je sigurno da je Zvezda prva? Nije velika verovatnoća ali ako izgubi od Derbija i u Splitu, mogu biti drugi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA