Vreme čitanja: oko 1 min.

Ameri žestoko isprozivali Kukoča zbog Nikole Jokića

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogima se ne sviđa njegova izjava

  • 7
Košarka Evroliga KK Partizan KK Olimpijakos, Toni Kukoč Foto: Mileta Mirčetić

Izjava Tonija Kukoča o Nikoli Jokiću, gde je rekao da as Denvera i dalje nije na nivou na kom su bili Vlade Divac i Dino Rađa, izazvala je veliku polemiku u svetu košarke!

Kako u evropskoj, tako u i SAD - gde su tamošnji navijači na društvenim mrežama žestoko izvređali nekadašnjeg igrača Čikago Bulsa.

- Jokić je bolji od obojice zajedno - bio je jedan od komentara, dok su usledili i ostali:

- Džordan ga je nosio za sobom do titula, a tip misli da ima pravo da brblja.

- Zašto stara generacija toliko mrzi novu? Prihvatite da te stvari ne možete da uporedite.

- Da, osim naslova i MVP nagrada za regularnu sezonu i finale, Jokić ni po čemu nije bolji od dva prosečna centra.

Nikola Jokić, Denver Nagets Foto: Tanjug / AP

Podsetimo, ovo je Kukoč rekao za Nikolu Jokića:

- Možda će biti, ali još nije. Jokić, unatoč statistici, nije na poziciji centra na nivou Dina Rađe ili Vlade Divca. Divac je pre 30 godina iznenadio Ameriku načinom vođenja lopte sa svojom visinom. Rađa je mogao da uhvati loptu pod svojim košem i stigne da pogodi na drugoj strani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    1. april 2024 | 11:26

    Nisam košarkaški stručnjak, ali ono što vidim je da Jokić za razliku od Divca i Rađe, koji su bili jako dobri, radi nešto što nije viđeno u profesionalnoj košarci.Čovek kao centar igra jako dobro ulogu pleja, gde pravi mis meč prema bilo kome ko ga čuva, radi nestvarne asistencije, puca sa svih pozicija sa velikim procentom šuta, jak je, jako dobro se gradi, što mu kompezuje nedostatak odraza.Jednostavno igra sve pozicije jako dobro.Izjava jednog NBA košarkaša je da nemaju recept za Jokića.Ako ga udvajaju, on radi ili asistenciju i ispadnu magarci, ili da koš uz faul i ne znaju šta je gore.Njegove šuteve ne mogu da brane jer je visok, a brzo razmišlja i vidi svakog slobodnog igrača.Mislim i da trener Denvera tako bazira igru, da svi igrači moraju biti maksimalno pokretni i da uvek očekuju loptu.To nisu mogli ni Divac, ni Rađa, ni bilo ko ko je do sada igrao.Zato je i jedinstven, a izgledom uopšte ne deluje tako, pa je zato to iznenađenje veće.

  • Ljubiša

    1. april 2024 | 12:53

    Jokić nikako ne može da se uporedjuje sa Divcem i Radjom. Oni su bili odlični igraci na poziciji centra i samo na toj poziciji, a Jokić igra na svih pet pozicija: daje koševe, skace, asistira, prenosi loptu i igru i razigrava saigrače i direktno utiče na moral ekipe. Stvarno su neuporedivi, ne samo u statistici !

  • vk

    1. april 2024 | 12:48

    Kukoc je o matufio koji divac posebno dino jokic je za nji tata mata kako jokic igra zadnji 4 godine to je neverovatno ,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA