Vreme čitanja: oko 2 min.

Rođendanski intervju Zorana Nikolića: "Uspeh Vojvodine je izvanredan, najveći izazov sam imao u Španiji"

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Centar novosadskog kluba danas je napunio 28 godina

  • 0
KK Vojvodina - KK Spartak, Aba 2 liga Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Vojvodine igraju fantastično ove sezone. Nalaze se na tri pobede od trofeja u Košarkaškoj ligi Srbije, a plasirali su se u plej-of ABA 2 lige sa drugog mesta, gde će igrati protiv Sutjeske u četvrtfinalu.

Tim uspesima doprineo je i iskusni crnogorski centar, bivši košarkaš Budućnosti, Zoran Nikolić koji je danas proslavio svoj 28. rođendan. On ističe da je ponosan na dosadašnji uspeh tima u rođendanskom intervjuu za klupski sajt Vojvodine.

- Smatram da je uspeh ekipe izvanredan i mislim da svi koji su zaslužni ne dobijaju dovoljno kredita za trenutni uspeh. Mnoge stvari su doprinele, a to su kvalitet koji treneri i igrači poseduju, njihova svakodnevna predanost radu od pripreme utakmice od strane trenera do egzekucije igrača na terenu i naravno sjajna atmosfera u ekipi - počeo je intervju za zvanični sajt Vojvodine, Nikolić.

On je za Vojvodinu otkrio kako je počeo da se bavi košarkom i kroz koje je sve izazove prošao.

- Počeo sam kratko da treniram u klubovima Basket i Ibon, da bih se kasnije ozbiljnije posvetio u Anagastumu kod Peka Višnjića i Jovana Papovića, gde sam proveo pet godina. Odatle sam otišao za Španiju gde sam bio dve godine u Đironi i tri godine u Huventudu iz Badalone. Posle se vraćam u Crnu Goru i nastupam šest sezona za Budućnost iz Podgorice, gde tokom sezone 18/19 provodim pola godine u Megi na pozajmici. Nakon toga odlazim u francuski Le Portel sa kojim završavam prošlogodišnju sezonu. Ovu sezonu započinjem u Igokei iz Laktaša odakle dolazim u Vošu - nabrajao je redom Nikolić.

Slobodno vreme provodi sa svojom devojkom, ali kaže da voli da gleda tenis i fudbal, te da je ljubitelj kvizova i enigmatike.

- Trudim se da svoje slobodno vreme iskoristim najbolje moguće. Zavisno od raspoloženja i vremenskih prilika. Svoje slobodno vreme provodim sa devojkom i to uglavnom bude šetnja ili obilazak grada eventualno nekog obližnjeg mesta. Što se tiče hobija, volim da gledam tenis i fudbal, kvizove, odlazak u bioskop i da rešavam ukrštene reči i sudoku - ističe Nikolić.

Nije uvek sve bilo tako lako, bilo je i izazova.

- Najveći izazov mi je bio kada sam otišao sa 15 godina u Španiju da igram košarku.

Poruka za mlade igrače je da ne odustaju i da vredno rade svakog dana.

- Mladim igračima želim da poručim da vredno rade, pozitivno razmišljaju i nikada ne odustaju. Iako nekad možda ne izgleda sve sjajno uvek treba biti strpljiv - savetuje Nikolić.

(Telegraf.rs)

Video: Atlanta košem u poslednjoj sekundi srušila najbolji NBA tim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA