Vreme čitanja: oko 2 min.

Dominacija brata Zeka Ledeja! Dabl-dablom i blokadom doneo bivšem evroligašu pobedu za izvestan opstanak

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Set Ledej bio je dvocifren na današnjem meču za svoju Arku iz Gdinje

  • 0
Set Ledej Foto: Greg Thompson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Sjajno igra Zek Ledej, ali odlično igra i njegov brat Set u Poljskoj. On je u današnjoj jako važnoj pobedi Arke iz Gdinje u borbi za opstanak na gostovanju Zjelonoj Gori stigao do dabl-dabl učinka, a uz to je imao jako važnu blokadu u poslednjim sekundama - 73:78.

Kao što smo pomenuli, Set Ledej je večeras punio apsolutno sve kolone, pa je meč završio sa 12 poena i 12 skokova uz jednu asistenciju i dve blokade za indeks od 21. Šutirao je 5/7 za dva i 0/1 za tri, dok je sa linije penala imao 2/5.

Time je Zekov brat nastavio sa zaista odličnim partijama za nekadašnjeg Evroligaša (Prokom, sada Arku iz Gdinje), pošto je prethodno Start Lublinu ubacio 16 poena uz neverovatnih 18 skokova, a u poslednja dva meseca je imao još dva impresivna dabl-dabla protiv Ščećina kada je stigao do 18 poena uz 14 skokova, odnosno protiv Ostrova Velikopoljskog kada je upisao 15 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Set Ledej, Zek Ledej Foto: ABA 2 liga, Dragana Stjepanović / Nikola Tomić

Što se konkretno današnjeg meča protiv Zjelone Gore tiče, on je bio jako važan u borbi za opstanak. I jednom i drugom timu je gorelo pod nogama, doduše možda malo više Zjelonoj Gori.

Gdinja je ubedljivo dobila prvu četvrtinu sa 12:25, a potom je na krilima te prednosti uspela da "odleti" do pobede.

Za tim sa Baltičkog mora je nastupao i srpski košarkaš Stefan Kenić, koji je postigao 13 poena uz četiri skoka i asistenciju u pobedi, dok je u poraženoj Zjelonoj Gori, Novak Musić dao 12 poena, podelio šest asistencija i uhvatio jedan skok.

Gdinja je ovom pobedom faktički izborila opstanak, jer na četiri kola do kraja ima tri pobede više od poslednjeplasiranog Lanjcuta, dok Zjelona Gora nastavlja da strepi sa samo trijumfom više od tog tima, ali može da kaže da ima bolji međusobni skor.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Atlanta košem u poslednjoj sekundi srušila najbolji NBA tim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA