Vreme čitanja: oko 2 min.

Posle 10 godina "istorija se ponovila" za Bogdanovića: Od čuvenog davljenja sa Vujoševićem do sukoba u NBA

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pomenuti događaj desio se 2014.

  • 1

Glavni utisak večeri u NBA ligi nisu bili rezultati utakmica, niti učinci pojedinaca, već vrlo oštar sukob koji se dogodio na relaciji Bogdan Bogdanović - Kvin Snajder.

Dobro je odigrao Bogi u pobedi Atlante Hoks protiv Čikago Bulsa (113:101) postigao 20 poena i podelio šest asistencija uz četiri skoka, međutim klinč sa trenerom izgleda da je bio neizbežan.

Prilikom jednog tajm-auta Bogdanović se žestoko uneo u lice Snajderu i pretio mu je prstom, nakon čega se trener izvinjavao srpskom košarkašu.

Interesantno je da se ova situacija dogodila deset godina posle čuvenog sukoba istog košarkaša sa trenerom Partizana Duškom Vujoševićem.

Sve se događalo 2. juna 2014. godine u "Hali sportova", danas "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu. Duel 13. kola Superlige Srbije protiv FMP-a rešen je u korist crno-belih 86:82 posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini.

Pomenuti incident dogodio se u šestom minutu poslednje četvrtine pri rezultatiu 75:70 za goste, kada je strateg Partizana bio izuzetno ljut nakon što je Bogdan zaradio tehničku posle prigovora upućenom sudiji. Uhvatio je Bogdanovića za gušu, ali ga je relativno brzo i pustio.

- Bogdan je pre mog povratka u Partizan bio 12, 13. igrač. Postigao je sve zahvaljujući svom radu u mom prisustvu. Sve igrače gledam kao roditelj. Ušao je u veliku nervozu i dobio tehničku grešku, posle rasprave - rekao je posle meča Vujošević, a kasnije je u izjavama objasnio da je pritisak meča i to što je Bogdan bio blizu uticalo na njegovu reakciju.

Na pomenutom meču je isključen i trener FMP Milan Gurović nakon napada na protivničkog igrača Borisa Daloa.

Sada je situacija bila nešto drugačija i sve je prošlo samo na rečima, a posle pobede Hoksa oba aktera su smirila strasti.

- Kvin je moj čovek, sigurno. I gurao me je tokom cele godine. Imali smo sukobe i male svađe. Normalno je da se to dešava - poručio je as Atlante, na šta se trener nadovezao:

- Bogi je bio sjajan, on i ja smo sjajni. Tako je sjajno, bolje nego dobro, odlično. I sviđa mi se kako je igrao. On se branio, što je za njega bila stvar ponosa.

(Telegraf.rs)

Video: Numoljivi Bogdanović brutalnom trojkom doneo produžetke Atlanti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    2. april 2024 | 15:07

    Kako vas nije sramota da poredite ta dva događaja?! Crnogorski seljober koji davi igrača i ovaj verbalni sukob?! Molim vas da objavite komentar, pošto to često ne činite, ako vam to nije u interesu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA