Vreme čitanja: oko 1 min.

Lebron je o njemu pričao u superlativu, a sada ide u zasluženu penziju

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedna uspešna karijera je završena

  • 1
Ražon Rondo Foto: Mike Ehrmann / Getty images / Profimedia

Sada već legendarni NBA košarkaš Ražon Rondo, dvostruki osvajač lige i jedan od najboljih asistenata koji je ikada viđen na američkim parketima odlučio je da ode u penziju.

Gotovo da nema osobe koja o njemu nije pričala u najboljem svetlu, a jedan od njih je svakako i njegov bivši saigrač Lebron Džejms. Bio je saigrač brojnim NBA zvezdama, a kao prva "palica" napada Boston Seltiksa osvojio je NBA prsten 2008. godine. Svoj drugi prsten osvojio je 12 godina kasnije u dresu Los Anđeles Lejkersa.

Karijeru je započeo 2006. godine i od tada je nastupao za veliki broj izuzetno kvalitetnih timova, kao što su: Boston Seltiksi, Maveriksi, Bulsi, Kingsi, Pelikansi, Lejkersi, Hoksi, Klipersi i Kavsi. Četiri puta je bio Ol-star, jednom je završio u trećem timu NBA lige, dva puta u prvom defanzivnom timu, što je samo delić njegovih brojnih dostignuća.

Kroz svoju 16 godina dugu karijeru prosečno je beležio 9.8 poena, 4.5 skokova i 7.9 asistencija po utakmici u proseku i ostaće upamćen kao jedan od najtalentovanijih dodavača u istoriji NBA lige.

(Telegraf.rs)

Video: O ovom duelu Jokića i Lebrona bruji NBA liga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA