≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najtalentovaniji crnogorski košarkaš hoće u Zvezdu: "Voleo bih da igram pred Delijama"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije krio svoju privrženost crveno-belima

  • 1
David Mirković Foto: ABA liga/SC Derbi/Filip Roganović

Najveći mladi talenat Studentskog centra David Mirković je nakon utakmice i poraza od Crvene zvezde govorio za "Meridian sport", te je otkrio veliku ljubav prema crveno-belima.

Pre svega je komentarisao kako vidi tim Zvezde i njihov kvalitet. Na utakmici je postigao 14 poena i šest skokova.

- Zvezda je sigurno bolja ekipa, evroligaška… Dozvoili smo im mnogo otvorenih šuteva i čini mi se da smo nekako blago ušli u utakmicu. To je glavni razlog našeg poraza - počeo je Mirković.

Studenti su ovaj meč ubedljivo izgubili, a jedan od najboljih je upravio bio Mirković.

- Sigurno da sam zadovoljan kako sam odigrao protiv Zvezde. Tokom sezone sam imao nekoliko dobrih utakmica, a isto tako i neke lošije. Ovo mi je prva profesionalna sezona i pokušavam da pronađem ritam. Mislim da mi je ovo sve veliko iskustvo što igram protiv igrača koje bukvalno pratim na televiziji. Znači mi mnogo za nastavak karijere - rekao je Mirković.

Nije mogao da sakrije oduševljenje igrama Nemanje Nedovića i Miloša Teodosića.

- Što se visokih igrača i direktnih duela, nisam baš bio impresioniran, ali sam zadivljen Nedovićem. Kada igrate protiv njega, zaista je neverovatno. Naravno, Teodosić – on impresionira svakoga dana. Čast je bila igrati protiv Teodosića, ali je još veće ostvarenje što sam igrao protiv Zvezde i što sam bio dobar. Od malih nogu sam fan Zvezde i mnogo utakmica sam gledao uživo, kao i na televiziji. Sigurno da je bilo ostvarenje sna - oduševljeno je izjavio Mirković.

Potom je bio iskren pred svima...

- Kada sam bio mlađi sam bio navijač Zvezde, sada sam već profesionalac i emocije moraju da budu u drugom planu, ali sigurno da bih voleo da igram pred navijačima kakvi su Zvezdini - rekao je Mirković.

Nije krio da želi da obuče dres Crvene zvezde.

- Meni je želja da prvo odem u NBA, a posle toga da se vratim u Evropu i zaigram za Crvenu zvezdu. To bi bilo ostvarenje snova. Naravno, videćemo šta će se desiti u budućnosti - zaključio je Mirković.

Mirković je 2006. godište i trenutno ima samo 18 godina, a važi za jednog od najtalentovanijih crnogorskih igrača. Nedavno je interesovanje za njim izrazio Memfis.

(Telegraf.rs/Meridian Sport)

Video: NBA Mega srušila umornu evroligašku Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA