Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko kaže da nije na nivou Divca i Rađe? Jokić je ovim potezom odgovorio Kukoču na nedavne izjave

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izgleda da se nekadašnji hrvatski košarkaš "malo zaigrao" kada su u pitanju izjave o Jokiću

  • 5
Nikola Jokić Printskrin: X/@NBA

Dobio je Toni Kukoč odgovor na nedavne izjave o Nikoli Jokiću, odnosno da još nije na nivou na kom su bili Vlade Divac i Dino Rađa, i to baš od asa Denvera!

Međutim, ne putem medija - već na samom terenu, gde je protiv San Antonija uradio upravo ono što je Kukoč apostrofirao kada su u pitanju Divac i Rađa.

Naime, nekadašnji hrvatski košarkaš i NBA šampion sa Čikagom hvalio je svoje bivše saigrače iz reprezentacije kako su sposobni da vode loptu od koša do koša i poentirao, što je Jokić učinio na samom startu meča sa Sparsima.

Uhvatio je loptu ispod svog koša, krenuo napred i poentirao za vođstvo od 7:2. Ali, što je najvažnije, pokazao je Kukoču da je pogrešio kada je "analizirao" Jokića i njegove sposobnosti.

- Jokić i pored sve statistike nije na poziciji centra na nivou Divca i Rađe. Divac je pre 30 godina iznenadio Ameriku kako vodi loptu sa svojim visinom, Rađa kako je mogao da uhvati loptu pod košem i stigne na drugu stranu da poentira. Ko se seća Sabonisa zna kako je i on dominirao kao centar. Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je mnogo napredovao i može još mnogo da unapredi igru - rekao je Kukoč nedavno za "Sportski žurnal."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    3. april 2024 | 07:27

    Naravno da nije na njihovom nivou,covek e MVP najjace lige na svetu.

  • Kraljevčanin

    3. april 2024 | 09:22

    Ne samo da je na njihovom nivou nego ih je prevazišao više puta. Kukoč kao i svaki hrvat pokazuje svoju zavid, prezir i ljubimoru prema uspešnijim srbinu. Pa ajde da ne ispadne baš tako pomenuo i Divca uz Rađu. Ovo što Jokić igra zove inteligentna košarka a ono što su oni igrali u to vreme nema veze sa tim.

  • Novak

    3. april 2024 | 07:32

    Ne znam šta je pogrešio Kukoć. Pozitivno je ocenio Jokića. Samo što je na sve to rekao da polako slaže svoju igru da bude najbolji i sa onim najboljima. Zar i to nije pohvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA