Vreme čitanja: oko 1 min.

Alimpijević bez finala Evrokupa! Bešiktaš odigrao očajnu četvrtu četvrtinu i poslao Burg u borbu za Evroligu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva francuska tima igraće veliko finale drugog po kvalitetu takmičenja

  • 0
Dušan Alimpijević Foto: Seskimphoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaši Bešiktaša koje sa klupe vodi Dušan Alimpijević ostali su bez velikog finala Evrokupa, pošto su u Francuskoj u majstorici poraženi od ekipe Burga posle katastrofalne poslednje četvrtine - 89:63.

Srpski trener je baš tokom te četvrtine, na oko četiri minuta do kraja isključen, nakon što je dobio dve vezane tehničke greške. On nije mogao da prećuti na odluke sudijskog trija koji su činili Migel Anhel Perez, Milan Nedović i Eduard Udijanski, pa su se dvoranom "Ekinoks" čule sočne psovke, kako na engleskom, tako i na srpskom jeziku.

Međutim, ono što se videlo na terenu jeste prosta dominacija Burga u tim momentima, koji je do tehničkih grešaka i isključenja Alimpijevića napravio seriju 13:1, a ni posle izlaska trenera se situacija nije nešto preterano promenila.

Burg je nastavio da rešeta koš turskog tima, tako da je do samog kraja napravio ogromnu prednost i na kraju je zasluženo prošao na megdan Parizu u finalu, pa ćemo faktički imati "francusko" finale u borbi za mesto u Evroligi.

U Bešiktašu će sigurno ostati žal, jer su imali meč u egalu pune tri četvrtine, ali je potpuno nejasno da su uspeli da postignu samo jedan jedini poen za više od osam minuta u poslednjoj četvrtini. Burg je to očekivano iskoristio uz glasne navijače.

Najefikasniji u pobedi Burga bio je Maksim Salaš sa 19 poena uz četiri skoka, dok je Aksel Žulijan dodao 11 poena. Na drugoj strani, u Alimpijevićevom timu videli smo 18 poena Dereka Nidama.

(Telegraf.rs)

Video: Najavljen film "Magična sedmica" o Toniju Kukoču na Martovskom festivalu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA