Vreme čitanja: oko 1 min.

Radonjić u finalu evropskog takmičenja! Bivši trener Zvezde za tri nedelje može da podigne veliki trofej

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On će nastupati u finalu FIBA Evropa kupa

  • 3
dejan radonjić Foto: MN Press

Veliki uspeh za Dejana Radonjića! Crnogorski stručnjak i bivši trener Crvene zvezde stigao je do finala evropskog takmičenja, pošto će sa svojim Bahčešehirom igrati za trofej FIBA Evropa kupa protiv trenutno drugoplasiranog tima nemačkog šampionata, ekipe Najners Kemnic.

Njegov tim je večeras uspeo da napravi obrt u dvomeču protiv italijanskog Varezea, za koji inače nastupa ovosezonski igrač FMP-a, Igo Beson. Bahčešehir je prvi meč u Italiji izgubio sa samo jednim poenom razlike (80:81), ali je sve uspeo da nadoknadi pred svojim navijačima gde je bilo +8 za turski tim (81:73).

Od samog početka je Radonjićev tim bio u prednosti, na poluvremenu je vodio upravo sa osam poena razlike, a u nastavku je u jednom momentu čak i strepeo, pošto je Vareze negde na oko sedam minuta do kraja uspeo da povede sa jednim poenom razlike. Međutim, usledila je serija Bahčešehira od 9:0 koja je stavila tačku na ovaj meč.

Može se reći da bivši trener Zvezde najviše može da se zahvali Francuzima na plasmanu u finale FIBA Evropa kupa, pošto su Džeri Butsijel sa 25 poena i 11 skokova, kao i Aksel Butej sa 20 poena vodili tim do velike pobede.

Na drugoj strani, u Varezeu su se istakli Šon Mekdermot sa 20 poena, dok je pomenuti Beson danas imao samo šest poena uz tri skoka.

Finale se igra po istom principu, biće odigrane dve utakmice, a pobednik će biti onaj ko zbirno bude dao više poena. Prvi susret je na programu 17. aprila u Turskoj, dok je revanš sedam dana kasnije u Nemačkoj.

(Telegraf.rs)

Video: Radonjić oduševljen dočekom Delija u Pioniru: Ova atmosfera je fenomenalna

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Propao skroz

    4. april 2024 | 00:38

    E radonja na koje grane si spao!!! Od evrolige do 4 lige evro takmicenja???

  • miki

    4. april 2024 | 16:49

    A u kojoj bese on stranci to nista

  • Keruzzi

    4. april 2024 | 14:23

    A koliko je veliki, može li da podigne, mislim kilaža i to?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA