≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bogdanović ispisao stranice istorije Atlante, Pokuševski dvocifren u porazu Šarlota

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vasa Micić nije igrao zbog bolesti za Hornetse

  • 3
Bogdan Bogdanović Foto: AP/Tanjug

Košgeterski to nije bila sjajna partija, u rangu onih koje smo navikli da gledamo od njega u poslednje vreme, ali srpski košarkaš Bogdan Bogdanović nastavio je svoj trojkaški niz i pomogao je Atlanti da pobedi Detroit rezultatom 121:113!

Bogdanović je na terenu proveo 33 minuta i zabeležio je 10 poena, četiri asistencije i dva skoka. Međutim, najvažnije od svega jeste to što je ušao u istoriju franšize Hoksa.

Naime, Srbin je ubacio 222 trojke u dresu Atlante i tako stigao na treće mesto večne liste. Ispred su samo, trenutno povređeni, Tre Jang sa 233 i Muki Blejlok sa 231.

Atlanta je do prve dvocifrene prednosti stigla tek krajem druge četvrtine, da bi u trećoj povećavala razliku koja je išla i na +18 u jednom trenutku. Detroit je u tri navrata spustio na pet poena zaostatka, poslednji put kod 118:113, ali je za nešto konkretnije bilo već kasno.

Džejlen Džonson je zabeležio svij prvi tripl-dabl u karijeri i imao je 28 poena, 14 skokova i 11 asistencija kada su u pitanju Hoksi. Deandre Hanter je brojao do 26, dok je 24 poena i 11 asistencija imao Dežuonte Mari. I Klint Kapela je upisao dabl-dabl učinak sa 11 poena i 16 skokova.

Atlanta je trenutno na deobi 9. mesta sa Čikagom, oba tima imaju identičan skor, dok im Filadelfija na osmom beži već za pet trijumfa.

Malajak Flin je bio junak Pistonsa, je je kao rezervni igrač ubacio neverovatnih 50 poena. Samo su Duren i Sasen, pored njega, bili dvocifreni sa po 11 poena.

Aleksej Pokuševski je takođe imao dvocifren učinak u porazu Šarlota od Portlanda rezultatom 89:86.

Igrao je nešto više od 20 minuta i zabeležio je 11 poena, tri skoka i jednu asistenciju. Vasilije Micić nije nastupio zbog bolesti.

Brendon Miler je ubacio 21 poen za Hornetse, a osim Pokuševskog jedino je još Man sa 11 poena bio dvocifren. Deandre Ejton je sa 24 bio najbolji u redovima Portlanda, Henderson je imao 22 poena i 10 asistencija, a Džabari Voker 14 poiena i 22 skoka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA