Vreme čitanja: oko 2 min.

Alimpijević besan nakon polufinala: "Razumem ambiciju da Pariz ide u Evroligu, ali..."

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski stručnjak podigao glas protiv onoga što se desilo njemu i timu u polufinalnoj utakmici

  • 4
Dušan Alimpijević Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dušan Alimpijević je uspeo da napravi fantastičan rezultat time što je odveo ekipu Bešiktaša u polufinale Evrokupa, ali je izostalo veliko finale, drugo u tri godine. On je na meču izbačen, a nakon meča je govorio za "Basketball Sphere" o svemu što se tu desilo.

Nakon meča je dao veoma smelu izjavu o tome što Bešiktaš na kraju nije otišao u finale, ističući da su svi videli šta se desilo na utakmici.

- Svi su videli šta se desilo, tako da je suvišno pričati o tome. Razumem da je ambicija Pariza, kao i ambicija cele organizacije, da ide u Evroligu, i oni zaslužuju da budu tu gde jesu. Ali pretpostavljam da im Bešiktaš, kao jedini klub koji ih je pobedio, nije baš bio najpogodniji protivnik u finalu. Veoma je teško pobediti na Sinan Erdemu pred 17.000 ljudi, a u druge dve utakmice ko zna šta bi moglo da se desi - rekao je Dušan Alimpijević.

Potom je nastavio da ističe šta mu izuzetno smeta ove sezone, manjak poštovanja za njegove igrače.

- Došli smo do plej-ofa Evrokupa, jednu utakmicu dalje od finala, ispunili našu arenu i uradili mnogo sjajnih stvari. Svi pričaju o mladim igračima iz drugih timova. Ko je od mojih igrača u najboljim godinama, osim Dereka Nidema? Samo on je dostigao ovaj nivo jer je igrao u finalu Evrokupa. Nemam apsolutno šta da im zamerim - dodao je Alimpijević.

Na kraju je istakao kako je ponosan na svoje igrače, kao i problem sa povredom koji ih je snašao pred najbitniji meč u sezoni.

- Ponosan sam što se ni u jednom trenutku nismo žalili. Nisam govorio o propuštanju ovoga ili onoga. Na moje insistiranje, nismo hteli da teramo Mičela na poslednju utakmicu protiv Burga. Nije skočni zglob koji je uvrnuo, gde je potrebno određeno vreme čekanja. To je drugačija vrsta povrede, za koju je isključivo odgovoran igrač i njegov lični osećaj da li može ili ne može da igra. Nisam insistirao na njemu, iako je danas trenirao - zaključio je Alimpijević.

Burg je na kraju ubedljivo slavio rezultatom 89:63, a Alimpijević nije prisustvovao konferenciji za medije pošto je prethodno isključen nakon žustrog protesta sudijama.

(Telegraf.rs/Basketball Sphere)

Video: Najavljen film "Magična sedmica" o Toniju Kukoču na Martovskom festivalu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    4. april 2024 | 17:30

    Burg je kvalitetnija ekipa i zasluženo su prošli.

  • DDF

    4. april 2024 | 17:22

    Pariz jeste"isforsiran"za osvanje EK od strane ULEB-a,prvo treba gledati u svoje dvoriste i biti realan da bez adekvatnog plejmekera(pogotovo)i centra vise od ovoga nije bilo realno posle svega prikazanog

  • нибрС

    4. april 2024 | 18:34

    Цијеним те као младог и долазећег тренера али оно синоћ ти није требало... Уз све ро дали сте 3 коша за десет минута... Значи полуфинале максимум...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA