≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rekord karijere Tristana Vukčevića: Bivši košarkaš Partizana blistao kao starter u NBA ligi!

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajan učinak budućeg srpskog reprezentatativca

  • 8
Tristan Vukčević Foto: AP/Tanjug

Tristan Vukčević je vezao i treći meč u kojem je imao dvocifren učinak, pa je tako posle 14 Milvokiju i 15 poena Lejkersima, ubacio 17 poena Portlandu, što je ujedno i njegov rekord karijere u NBA ligi, gde je za sada odigrao osam mečeva, a u prva četiri imao mizernu minutažu.

Vukčević je uz 17 poena imao i 7 skokova, 2 asistencije i 2 ukradene lopte, ali je njegov tim poražen od Portlanda (108:102).

Zanimljivo je i da je Tristan meč počeo u startnoj petorci kao centar i poverenje je potpuno opravdao i vratio je treneru sjajnim učinkom za 24 minuta na parketu.

Iz igre je šutirao 7 od 16, ali ga šut za tri poena uopšte nije služio jer je promašio svih pet pokušaja, dok je sa linije penala bio polovičan (3 od 6).

Istakao se požrtvovanjem i zalaganjem u odbrani, što mu se u Partizanu posebno zameralo, pa je znao da dobije kritike trenera Željka Obradovića, što tokom igre, što posle nekih mečeva na konferencijama.

Nedavno je najavljeno i da je Tristan odabrao da igra za Srbiju, a ovakve partije sigurno da raduju i selektora Svetislava Pešića, pred zanimljivo leto u kojem Srbija igra na Olimpijskim igrama.

Deni Avdija je na ovom meču imao sjajan učinak od 22 poena uz 12 skokova i bio je najefikasniji igrač Vašingtona, a 20 poena dodao je Džordan Pul uz 4 skokova i 9 asistencija.

Kod Portlanda se istakao Deandre Ejton sa 34 poena uz 13 skokova.

(Telegraf.rs)

Video: I Tristan bodri Orlove u Pioniru: Košarkaš Partizana u publici prati reprezentaciju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beogradski

    6. april 2024 | 07:43

    Zato su i izgubili, šutirao trojke 0/5, iz za dva je bio loš ...

  • Ooo

    6. april 2024 | 07:31

    Čuj blistao, sa takvim učinkom ne bi moga da igra ni u FMP-u a o reprezentaciji ni govora. Koliko je samo pojeo živaca rumenom dok je bio u Partizanu.

  • Sekula

    6. april 2024 | 07:53

    Šut 33%, nije baš blistavo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA