≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vojvodina u Kraljevu igra za titulu KLS! Novosađani sporo krenuli, pa pregazili Mladost serijom 64:16 u Spensu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Još jednu odličnu utakmicu odigrali su košarkaši Vojvodine

  • 0
Vojvodina-Mladost Foto: Telegraf.rs

Košarkaši Vojvodine ostvarili su novu pobedu u pretposlednjem, 29. kolu Košarkaške lige Srbije, pošto su na domaćem terenu u maloj sali "Spensa" savladali Mladost iz Zemuna, nakon čega drže sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za titulu pred završnu rundu narednog vikenda - 97:57!

Za ekipu Vojvodine na ovom susretu nije nastupao povređeni Luka Ašćerić, dok je na drugoj strani u Mladosti izostao Vuk Vulikić, koji je jedan od najboljih asistenata ove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije.

Prva četvrtina započela je neočekivanim naletom ekipe Mladosti, koja je ušla potpuno rasterećeno, imajući u vidu da je tim iz Zemuna pre ovog meča prebrinuo sve brige oko opstanka.

Povela je gostujuća ekipa pre sa 9:20 negde na polovini ovog kvartala, pre svega zahvaljujući greškama i izgubljenim loptama Vojvodine. Novosađani su pokušavali momentalno da uzvrate preko Kaningema, ali se Zemunci nisu predavali.

Nakon prvih 10 minuta na semaforu je stajalo 17:26, a negde posle dva minuta igre u drugoj četvrtini konačno smo na terenu dobili Vojvodinu na koju smo i navikli ove sezone.

Mladost je vodila sa 20:30, posle čega je usledila serija od čak 15:0, kojom su košarkaši Vojvodine potpuno preuzeli stvar u svoje ruke. Popravili su i odbranu, Zemunci nisu mogli tako lako više da dođu do poena u reketu i od tog momenta do odlaska na veliki odmor su ubacili svega tri poena.

Uz poene u nizu Ljubičića i Banjca, Vojvodina je na poluvremenu vodila sa +8 (41:33).

Odlična igra Vojvodine nastavila se i na samom početku treće četvrtine. Razlika je nastavila da raste postepenim tempom, a posle zakucavanja Zorana Nikolića otišla je i na +13 (46:33). Faktički, Mladost je tada za deset minuta igre dala svega tri poena.

Kako je treća deonica odmicala, tako je nekako postajalo jasno da se pitanje pobednika neće ni dovoditi u pitanje. Vrlo brzo je Vojvodina probila i granicu od 20 poena prednosti, a pred završnih deset minuta imala je +24 (66:42).

I ne samo to, Vojvodina je nastavila da "gazi" rivala i u jednom momentu se moglo govoriti o seriji od 64:16, ako se setimo momenta kada je na semaforu pisalo 20:30 početkom druge deonice. Lale su zasluženo upisale "golem" trijumf.

Najefikasniji u timu Vojvodine bio je Kaningem sa 20 poena, pratio ga je Vasilije Vučetić sa 14, dok je Marko Ljubičić stao na 11. Kod Zemunaca se istakao Sreten Knežević sa 16 poena.

Poslednje kolo daće nam odgovor na pitanje ko će biti šampion Košarkaške lige Srbije. U trci su još samo Vojvodina i subotički Spartak.

Stanje na tabeli je takvo da Vojvodina ima pobedu više, ali gori međusobni skor u odnosu na Spartak, tako da mora da slavi u poslednjoj utakmici ili da se nada porazu Subotičana kako bi osvojila titulu.

Vojvodina u završnoj rundi igra u Kraljevu protiv Sloge, a Spartak će takođe gostovati baš protiv Mladosti u Zemunu. Pre toga u četvrtfinalu ABA 2 lige, Novosađani igraju protiv Sutjeske, a Spartak se sastaje sa Heliosom.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 29. KOLO

Petak

Zdravlje Leskovac - Spartak Subotica 66:89

Zlatibor Čajetina - Sloboda Užice 95:89 (posle produžetka)

Subota

Vojvodina Novi Sad - Mladost Zemun 97:57

Dinamik - Radnički Kragujevac 85:76

Vršac - OKK Beograd (18.00)

Metalac Valjevo - Čačak 94 (19.00)

Tamiš Pančevo - Džoker Sombor (20.00)

Nedelja

Novi Pazar - Sloga Kraljevo (20.00)

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Najavljen film "Magična sedmica" o Toniju Kukoču na Martovskom festivalu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA