Vreme čitanja: oko 1 min.

Janis Sferopulos zadovoljan posle Splita: "Zaslužili smo da pobedimo, zaslužili smo prvo mesto u ABA ligi"

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grk je rekao da su uradili ono zbog čega su došli

  • 2
Janis Sferopulos, KK Crvena zvezda Printskrin: Youtube / KK Split

Košarkaši Crvene zvezde su na poprilično ubedljiv način slavili protiv Splita u meču 26. kola ABA lige sa 92:73, čime su samo potvrdili svoje prvo mesto, ali i "odlučili" da idu na SC Derbi u plejofu.

Posle meča, zadovoljan je bio i Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde, koji je rekao da su uradili ono po šta su došli.

- Želim da čestitam našim igračima jer smo bili fokusirani, odradili smo ono što smo planirali, kako defanzivno, tako i ofanzivno. Kontrolisali smo utakmicu. Došli smo da se borimo za pobedu, znali smo da je Split tim kojem ako dozvolite da igraju njihovim stilom, onda bismo im dopustili da budu komforni i imali bismo problem.

- Bili smo ozbiljni, odigrali smo 40 minuta sa istom koncentracijom, mislim da smo zaslužili pobedu. Ligaški deo je gotov, tri poraza smo imali posle duple nedelje u Evroligi i ponekad kad igrate posle toga, nije lako. To se dešava, ali mislim da smo odigrali dobro, zaslužili smo da budemo prvi i da imamo prednost domaćeg terena. To može biti veliko, ali može biti i ništa ako to ne iskoristite. Imamo još jednu igru u Evroligi, pa ćemo se posvetiti ABA ligi.

Govorio je i o protivniku u plejofu.

- Svaka igra je teška, nikog ne možete potceniti, svi timovi žele da se kvalifikuju, za nas je veoma bitno da se fokusiramo na nas, poštujemo svakoga, ali bićemo spremni za plejof i da odigramo najbolje.

Na kraju, upitan je i o tome kako je mogao da "bira" svog protivnika u plejofu.

- Za nas je bitno da pobedimo svaku utakmicu, želimo da pobedimo svaki meč, ne biramo. Mi igramo na pobedu i to je ono što nas jedino zanima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    7. april 2024 | 22:33

    A kako to da u ABA pobedjujete sve redom, a u EL ne mozete nokoga? Da vas mozda neko ne gura? Hahaha, vi zasluzili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA