Vreme čitanja: oko 1 min.

Barsa skinula Real sa prvog mesta u Španiji! Kralj više ne drži krunu, sada je ima senzacionalna Unikaha

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatna završnica nas očekuje u španskoj ACB ligi

  • 1
Nikolas Laprovitola Foto: Urbanandsport/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarkaški El Klasiko ispunio je sva moguća očekivanja, a mada su redom mnogi otpisivali ekipu Barselone, Grimauov sastav je igrao kao preporođen i sasvim zasluženo je savladao Real Madrid u meču koji će imati ogroman uticaj na rasplet u završnici ACB lige - 85:79.

Naime, ovim porazom, drugim uzastopnim, Real je izgubio prvu poziciju na tabeli! Na čelu se sada nalazi ekipa Unikahe, koja ima bolji međusobni skor nad Realom zbog većeg broja postignutih poena u gostima protiv Kraljevića (oba meča završena pobedama Unikahe i Reala sa po šest razlike).

Sa druge strane, Barselona se ovim trijumfom osamila na trećoj poziciji, ali i dalje ne sme da se opusti, jer su Mursija i Tenerife samo jednu pobedu iza.

Današnji El Klasiko je rešen u prvoj četvrtini kada je Barsa otišla na 27:11, a tu prednost je "ljubomorno" čuvala do samog kraja, mada je Real kasnije uspeo da se približi na samo jedan poen minusa, ali ne i da povede.

Još jednu maestralnu partiju je odigrao Niko Laprovitola, koji je ubacio 25 poena uz pet asistencija i skok, dok je Gabrijel Dek imao 14 poena uz 13 uhvaćenih lopti. Džanan Musa je imao isto toliko poena.

Dvocifreni u Barsi su još bili Riki Rubio sa 11 poena, koliko je imao i Jan Veseli uz osam skokova, dok Nikola Kalinić nije imao poenterski učinak, već samo dva skoka i četiri asistencije.

Real je dakle sada drugi sa skorom 23-5, dok je Barsa na 19-9 na trećem mestu.

(Telegraf.rs)

Video: Teodosić odgovorio na pitanje da li će igrati u Zvezdi naredne sezone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kruna

    7. april 2024 | 20:59

    valjda se kruna dobija na kraju kad si šampion a ne u sred prvenstva ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA