≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Epski meč! Eksum doneo Dalasu produžetak trojkom uz zvuk sirene, Irving i Dončić "samleli" Hjuston

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatan dvoboj smo gledali u okršaju dva tima iz Teksasa

  • 2
Dante Eksum, Luka Dončić Foto: Sam Hodde / Getty images / Profimedia

Od ovoga teško da može bolje! Košarkaši Dalas Maveriksa su posle totalne drame u derbiju Teksasa uspeli da na svom terenu savladaju Hjuston Roketse u duelu koji je otišao u produžetak zahvaljujući neverovatnoj trojci nekadašnjeg igrača Partizana, Dantea Eksuma - 147:136 (129:129)!

Ničega od ovog ne bi ni bilo da je Smit na drugoj strani pogodio barem jedno od dva slobodna bacanja. Ovako, otvorila se šansa Dalasu, a u poslednjem napadu se Roketsi nisu odlučili da prave prekršaj.

Lopta je iz Eksumovih ruku došla u Dončićeve, a Luka je sjajno potom video da se Dante izolovao na 45 stepeni, dodao mu je loptu, a Australijanac je pogodio trojku kao kap za ekstazu u hali.

U dodatnih pet minuta jednostavno nije bilo ama baš nikakve dileme. Dalas je nastavio da "trpa" koš Hjustona, pre svega preko Irvinga koji je odigrao neverovatnu partiju, a priključio mu se za sam kraj i Dončić koji je samo stavio šlag na tortu.

Fenomenalno je odigrao večeras Kajri Irving, koji je prethodno mogao da bude i tragičar, jer je baš pre pomenutih Smitovih bacanja promašio trojku za izjednačenje. Imao je sreće...

Na kraju je meč završio sa neverovatnih 48 poena, a šutirao je 12/17 za dva poena i 3/8 za tri uz 15/17 sa linije penala. Na sve to je dodao i sedam skokova uz dve asistencije.

Pratio ga je gotovo u stopu raspoloženi Luka Dončić kojem je samo jedan skok nedostajao za tripl-dabl učinak. On je danas ubacio 37 poena, uhvatio devet lopti i 12 podelio svojim saigračima, dok je imao i sedam izgubljenih.

Luka Dončić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

U neku ruku i junak ovog meča, Dante Eksum je duel završio sa 14 poena, a na sve to je dodao i devet skokova uz dve asistencije. Ipak, trojka koju je postigao svakako je nešto po čemu ćemo zapamtiti ovaj duel.

Kod Hjustona, poeni su bili prilično ravnomerno raspoređeni, pa je tako Dilon Bruks ubacio 29, Fred Van Vlit je dodao 24, dok je Džejlen Grin postigao 21.

Dalas je posle pobede nad Hjustonom prišao jako blizu obezbeđivanja mesta među prvih šest i izbegavanja plej-ina, pošto zauzima peto mesto sa skorom 48-30. Sa druge strane, Roketsi ostaju na 11. poziciji, sada bez ikakvih šansi za dalje razigravanje sa 38-40.

(Telegraf.rs)

Video: Teodosić odgovorio na pitanje da li će igrati u Zvezdi naredne sezone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA