≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je dokaz da Jokića u NBA ne poštuju koliko Embida

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan statistički parametar izdvaja se u velikoj meri, toliko da ne možete da zažmurite na njega

  • 0
Nikola Jokić, Džoel Embid Foto: AP/Tanjug

Da je Džoel Embid mezimac NBA lige i američkih novinara pokazuje činjenica da je prethodne godine dobio MVP-a, kada je Jokić objektivno igrao bolju košarku.

Međutim, da je mezimac NBA sudija možemo videti i ove, kao i ostalih sezona, kroz jedan statistički parametar - broj izvedenih slobodnih bacanja.

Embid je poznat u tamošnjim košarkaškim krugovima kao neko ko voli da "flopuje", odnosno da previše dramatizuje svaki kontakt i samim tim dobija faulove kod sudija, a neretko i slobodna bacanja. Sa druge strane, Nikola Jokić je neko ko voli da prigovori sudiji, ali često u situacijama gde objektivni faul ne bude dosuđen.

Tu se izdvaja Embid, koj je za 37 utakmica dobio čak 433 slobodnih bacanja, što je čak 11.7 slobodnih bacanja po utakmici, dok je Jokić sličan broj bacanja, 419, dobio za 75 mečeva, što iznosi prosek od 5.6 slobodnih bacanja po utakmici.

Prosek poea ove sezone kod Embida iznosi 33.6 poena, dok je kod Jokića 26.4 poena, a kada oduzmete "poklonjena" slobodna bacanja slika postaje malo jasnija. Nema nikakve sumnje da je Jokić daleko korisniji za svoj tim, što je pokazao i prošle godine u trci za titulu NBA lige.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić se iznervirao zbog jedne odluke sudija: Ovakvog ga odavno nismo videli

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA